Τον περασμένο μήνα, η ομάδα του PUBGδιεξήγαγε μια παγκόσμια έρευνα για όλους τους ενεργούς επαγγελματίες παίκτες PUBG” για να δει αν κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν ένα cheat που μέχρι πρόσφατα ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Απ ότι φαίνεται ήταν αρκετοί…

Το συγκεκριμένο cheat επέτρεπε στον χρήστη του να βλέπει την τοποθεσία των άλλων παιχτών σε ξεχωριστή οθόνη.

Περίπου 30 χιλιάδες παίχτες είδαν τους λογαριασμούς τους να κλείνουν, όμως αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι έκλεισαν λογαριασμοί δέκα επαγγελματιών παιχτών μαζί με ακόμη δύο, οι οποίο γνώριζαν ότι οι συμπαίκτες τους “κλέβουν” αλλά δεν έκαναν τίποτα για αυτό!

Σύμφωνα με την εταιρία του PUBG το συγκεκριμένο cheat “έβλαψε σοβαρά την ακεραιότητα του παιχνιδιού“.

Οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες παίχτες αντιμετωπίζουν ποινές που φτάνουν σε τριετή απαγορεύση από το παιχνίδι, ενώ από την ευρωπαϊκή ομάδα Sans domicile fixe αφαιρέθηκε η συμμετοχή της από τη Contenders League, αφού δύο από τους παραβάτες ήταν από αυτή την ομάδα. Άλλες ομάδες που επηρεάζονται πρέπει να αντικαταστήσουν τους παίκτες που τιμωρήθηκαν.

Για να αποφύγει ανάλογα περιστατικά στο μέλλον,  η εταιρία του PUBG λέει ότι πριν από τους μελλοντικούς διαγωνισμούς “όλοι οι συμμετέχοντες παίκτες θα περάσουν από έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ιστορικού σε όλους τους λογαριασμούς τους και οποιοσδήποτε παίκτης βρεθεί με ενοχοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία ότι έχει χρησιμοποιήσει ένα μη εξουσιοδοτημένο πρόγραμμα θα τιμωρηθεί και θα δεν θα του επιτραπεί να αγωνιστεί“.