Πριν τέσσερα χρόνια ένας παίκτης του Elite Dangerous που ονομάζεται Erimus ξεκίνησε ένα διαγαλαξιακό ταξίδι το οποίο ονόμασε «Distant Suns». Αυτό το ταξίδι πήρε σχεδόν τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί και τώρα υπάρχει στο YouTube χωρισμένο σε 13 μέρη.

Ο Erimus θέλησε να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι στους γαλαξίες του Elite Dangerous με την μόνη διαφορά πώς τώρα έχει στο μέρος του άλλους 12.000 περίπου παίκτες που επιθύμησαν να ταξιδέψουν μαζί του.

Ο κύριος στόχος αυτού του ταξιδιού και της εξερεύνησης είναι η δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού στο κέντρο του γαλαξία, αλλά το κάθε μέλος θα έχει το δικό του στόχο μαζί με τα επιλεγμένα καθήκοντα.

Το ταξίδι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνεται με τους ρυθμούς του κάθε παίκτη με την προϋπόθεση να παίξουν έστω 2 ώρες κάθε πέντε ημέρες.

Η ιστορία αυτού του ταξιδιού θα ελέγχεται και θα δημιουργείται από την Commander Wishblend ή αλλιώς όπως είναι γνωστή Alison Goodman. H Goodman, είναι Βρετανίδα φύλακας η οποία γράφει ιστορίες περιπέτειας στον ελεύθερο χρόνο της.

Η Goodman χρησιμοποιεί το επίσημο RPG παιχνίδι Elite Dangerous για την δημιουργία της ιστορίας της, σύμφωνα με ένα προφίλ στο Polygon.

Η δημιουργός του ταξιδιού έχει σχεδιάζει πειρατικές επιθέσεις σε εχθρούς και βάσεις, διασώσεις NPC και σκηνοθετημένες μάχες. Είναι ένα ταξίδι το οποίο έχει ως στόχο την εξερεύνηση και την συνεργασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κρύβει κινδύνους στο παιχνίδι για τους συμμετέχοντες.