Τον περασμένο Ιούνιο σας ενημερώσαμε πώς η Bethesda έκανε μήνυση στην Warner Bros. Entertainment για ένα παιχνίδι στα κινητά –το Westworld – για το οποίο ισχυρίστηκε η πρώτη στα δικαστήρια ότι χρησιμοποιήθηκε ο κώδικας του Fallout Shelter για την παραγωγή του.

Το αποτέλεσμα βγήκε στις δικαστικές αίθουσες και οι δύο εταιρείες διευθέτησαν τις κατηγορίες φιλικά.

Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες αυτής της διευθέτησης η οποία εκδόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018. Το έγγραφο δηλώνει πώς η Bethesda απορρίπτει τις κατηγορίες, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει μήνυση η εταιρεία για τους ίδιους λόγους ξανά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

Μετά από έναν μήνα, στις 15 Ιανουαρίου 2019 το Westworld Mobile αφαιρέθηκε από το iTunes App Store και το Google Play Store. To παιχνίδι θα κλείσει οριστικά για όλους τους παίκτες στις 16 Απριλίου 2019, σύμφωνα με μία επίσημη ανακοίνωση της Warner Bros. Interactive που εμφανίζεται μέσα στο παιχνίδι και στο λογαριασμό του παιχνιδιού στο Twitter.

H μήνυση η οποία καταχωρήθηκε από την Bethesda τον Ιούνιο του 2018 κατηγόρησε τους δημιουργούς του Westworld, την Behaviour Interactive πώς χρησιμοποίησε των κώδικα του Fallout Shelter για την παραγωγή.

Η Behaviour Interactive συνεργάστηκε για την Warner Bros. Interactive για την παραγωγή του Westworld, ωστόσο προηγουμένως δούλεψε για την Bethesda παρέχοντας βοήθεια στην παραγωγή του Fallout Shelter.

Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διευθετήσουν το ζήτημα φιλικά και αργότερα οι δύο εταιρείες έβγαλαν ένα μικρό δελτίο τύπου για να ενημερώσουν τον τύπο σχετικά με αυτή την κατάσταση.

«Η Bethesda Softworks και η Behaviour Interactive από κοινό ανακοινώνουν σήμερα πώς και οι δύο πλευρές διευθέτησαν φιλικά το νομικό ζήτημα σχετικά με το Fallout Shelter και το Westworld Mobile».

Δεν υπάρχουν στοιχεία για το τι συμφώνησαν και οι δύο εταιρίες, ωστόσο από αυτή την υπόθεση είναι ξεκάθαρο πώς μέρος αυτής της διευθέτησης ήταν η αφαίρεση και το κλείσιμο του Westworld Mobile.