Η Nintendo ολοκλήρωσε την έρευνα που ξεκίνησε στον επικεφαλής του Ρώσικου τμήματος της Γιαπωνέζικης εταιρείας που ακολούθησε όταν εξύβρισε εργαζομένους κατά την διάρκεια ενός live stream.

Ο Yasha Haddaji, ο υπεύθυνος της Nintendo Ρωσίας κατά την διάρκεια ενός Mario Kart 8 live stream τον περασμένο Νοέμβριο εξαπέλυσε την οργή του σε εργαζομένους μπροστά σε εκατοντάδες θεατές που παρακολουθούσαν ζωντανά το stream.

Το γεγονός γρήγορα εξαπλώθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυτό έφερε μία σειρά με περισσότερες κατηγορίες εναντίων του Haddaji από τους συναδέλφους του.

Το Nintendo Life αναφέρει πώς υπήρχαν εργαζόμενοι που ισχυρίστηκαν ότι ο επικεφαλής της εταιρείας είναι γνωστός για τα βίαια ξεσπάσματα του, τις λεκτικές του εξυβρίσεις και για bullying, ενώ κάποια άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι έγιναν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Αυτές οι κατηγορίες οδήγησαν την Nintendo να ξεκινήσει έρευνα. Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μία επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει ότι ο Haddaji επιπλήχτηκε και ότι ζήτησε συγνώμη σε όλους τους εργαζομένους της Nintendo Ρωσίας.

H Γιαπωνέζικη εταιρεία αναφέρθηκε επίσης και «στις πιο σκληρές» κατηγορίες, λέγοντας πώς δεν υπήρχαν αποδείξεις που τις υποστήριζαν.

«Ο κύριος Haddaji αναγνωρίζει πλήρως ότι η συμπεριφορά του παραβίασε τους όρους μας διαγωγής και εκφράζει την θλίψη του σε όλους που επηρεάστηκαν από αυτό. Παρέλαβε μία επίσημη προειδοποίηση και έστειλε γράμματα σε όλους τους εργαζομένους της Nintendo Ρωσίας ζητώντας συγγνώμη.

Η κύρια προτεραιότητα μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους τους εργαζομένους. Από εδώ και πέρα, η Nintendo Ευρώπης θα προσφέρει περισσότερος πόρους στην Nintendo Ρωσίας για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της για να φέρουν προϊόντα και εμπειρίες στους Ρώσους παίκτες».