Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του PC Gaming είναι οι μετατροπές των παιχνιδιών με προσθήκη περιεχομένου, αλλά και οπτικές αλλαγές με την χρήση mods που παράγονται από διάφορους ερασιτέχνες σχεδιαστές και προγραμματιστές.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε mods για πέντε διαφορετικά παιχνίδια στο PC με τα οποία μπορείτε να κάνετε τα γραφικά πιο ρεαλιστικά.

Kingdom Come Deliverance

Η Warhorse Studios χρησιμοποίησε την Cry Engine για την ανάπτυξη του παιχνιδιού η οποία από μόνη της προσφέρει εντυπωσιακά και απαιτητικά γραφικά στα περιβάλλοντα.

Το Project Epyon True Photorealism mod θα κάνει το παιχνίδι πιο κινηματογραφικό με βελτιώσεις στα χρώματα και με νέα ειδικά εφέ.

Dying Light

To Dying Light μπορεί να κυκλοφόρησε το 2015, αλλά η ηλικία «δεν στέκεται εμπόδιο» για τους παίκτες αφού το open-world παιχνίδι με zombies έχει μία μεγάλη κοινότητα, χάρη των μεγάλων εκπτώσεων αλλά και του δωρεάν περιεχομένου που προσφέρει η Techland.

Ένα από τα δημοφιλή mod για το Dying Light είναι το SweetFX το οποίο αφαιρεί το ξεπερασμένο γραφικά φίλτρο από το παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με ένα reshade mod της επιλογής σας όπως το Apex για να βελτιώσετε τα χρώματα, την αντίθεση, τον φωτισμό και τα εφέ για ένα ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα.

The Elder of Scrolls V: Skyrim

To Elder of Scrolls: Skyrim έχει μία κοινότητα modding η οποία δημιουργεί και κυκλοφορεί mods για το παιχνίδι για πάνω από έξι χρόνια, κάτι που είναι συναρπαστικό αφού προσπαθεί να βελτιώσει αυτό το ξεπερασμένο πλέον γραφικά τίτλο.

Τα Photorealistic Tamriel, NAT Tamriel και ELFX έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματία σχεδιαστή και περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα 300 διαφορετικών mod.

Το Photorealistic Tamriel βελτιώνει τα χρώματα του παιχνιδιού, προσφέρει περισσότερο βάθος στις σκιές, κάνει την μετάβαση στα εφέ πιο ομαλή και τέλος προσφέρει φυσικό φωτισμό με πολλές βελτιώσεις.

Τέλος τα NAT Tamriel και ELFX προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες και εφέ για τους παίκτες.

Grand Theft Auto V

Ένα ακόμη open-world παιχνίδι όπου οι fans των mods μπορούν να κάνουν και να προσθέσουν πολλά πράγματα.

Μπορείτε δώσετε ένα πιο ρεαλιστικό οπτικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι προσθέτοντας διάφορα οχήματα στο παιχνιδιού, όπως αυτοκίνητα και αεροπλάνα.

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε εντελώς τα γραφικά του παιχνιδιού με ένα mod όπως το VisualV το οποίο θα ανασχεδιάσει πολλές περιοχές και εσωτερικούς χώρους βελτιώνοντας το draw distance, τα εφέ σκιάς, την ακρίβεια χρωμάτων και άλλα πολλά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες πολλές επιλογές για να προσθέσετε διάφορα πράγματα της επιλογής σας όπως οχήματα, όπλα, skins και χάρτες.

Fallout 4

To Fallout 4 είναι ένα ακόμη παιχνίδι που είναι αγαπητό στην modding κοινότητα κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά και διάφορα mods προσφέροντας πολλές επιλογές στο περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Ένα από τα πιο δημοφιλή mod στο Fallout 4 είναι το PhotoRealistic Commonwealth το οποίο φέρνει τεχνικές χρωμάτων και εφέ που χρησιμοποιούνται σε κινηματογραφικές ταινίες.

Το mod παράγει ρεαλιστικά οπτικά εφέ χρησιμοποιώντας τροποποιημένα shaders και εφέ φωτισμών.

Τέλος, αν κάποιος επιθυμήσει να προχωρήσει το παιχνίδι ένα ακόμη βήμα παραπέρα μπορεί να προσθέσει mods που βελτιώνουν τον καιρό, το νερό και τα textures.