Την περίοδο του Game Developers Conference 2019 (18 Μαρτίου-22 Μαρτίου 2019) η Microsoft θα κυκλοφορήσει μία νέα πλατφόρμα παραγωγής cross-platform λειτουργιών με στόχο να φέρει υποστήριξη Xbox Live σε περισσότερα παιχνίδια ανάμεσα σε Android, iOS, Nintendo Switch, PC και κονσόλες Xbox.

H Microsoft έχει ήδη μία λίστα από παιχνίδια που έχουν υποστήριξη Xbox Live στα smartphones όπως το Minecraft που απαιτεί σύνδεση με Xbox Live λογαριασμό στα Android, iOS και Nintendo Switch. Μέχρι στιγμής η Microsoft πρόσφερε υποστήριξη Xbox Live σε αυτές τις πλατφόρμες μόνο για τα δικά της παιχνίδια.

Η εταιρεία προετοιμάζεται και στοχεύει να φέρει τις λειτουργίες Xbox Live Cross-Platform σε περισσότερα παιχνίδια. Οι developers θα μπορούν να δημιουργούν Cross-Platform Xbox Live επιτεύγματα (Achievements), συστήματα κοινωνικών λειτουργιών και Multiplayer σε παιχνίδια για κινητά και του Nintendo Switch, σε μία προσπάθεια της Microsoft να μεγαλώσει την κοινότητα του Xbox Live.

Οι πληροφορίες έγιναν γνωστές από την επίσημη ιστοσελίδα του GDC 2019 όπου περγράφει τα μελλοντικά πλάνα της Microsoft για το Xbox Live.

Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά στους τρόπους παιχνιδιού ανάμεσα στις κονσόλες, του PC και των κινητών, αλλά η ψαλίδα ήδη κλείνει αφού υπάρχουν παιχνίδια όπως τα Minecraft, PUBG, Fortnite τα οποία στάθηκαν αντάξια σε όλες τις πλατφόρμες που κυκλοφόρησαν σε μεγάλες κοινότητες.