Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο μέρος του οικονομικού έτους τα οποία έδειξαν ότι μειώθηκαν οι πωλήσεις των PlayStation 4 κονσoλών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η Sony πούλησε 8.1 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 4 την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου σε ανταγωνιστικές τιμές για την σεζόν των Χριστουγέννων, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Ο συνολικός αριθμός πωλήσεων ήταν μικρότερος σε σχέση με τις πωλήσεις που έγιναν την Χριστουγεννιάτικη σεζόν του 2017.

Η εταιρεία αναφέρει πως αυτή η πτώση στις πωλήσεις ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι πέρασαν έξι χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του συστήματος.

O επικεφαλής των οικονομικών της Sony Hiroki Totoki δήλωσε:

«Αν και πρέπει να έχουμε στην επίγνωσή μας αυτή την πιθανή μεταβολή στα έσοδά μας λόγω του ότι ο κύκλος της κονσόλας εξελίσσεται προσπαθούμε να περιορίσουμε αυτή την μεταβολή αξιοποιώντας τις πωλήσεις του PS4 που υπερβαίνουν τις 91.6 εκατομμύρια μονάδες για να επωφεληθούμε από το νέο επιχειρηματικό μοντέλο που αποτελείται από τις υπηρεσίες Online και τις πωλήσεις πρόσθετου περιεχομένου».

Οι υπηρεσίες Online της Ιαπωνέζικης εταιρείας διατηρούν την δυναμική τους στην αγορά, αφού η εταιρεία σημειώνει αύξηση συνδρομητών στην υπηρεσία PlayStation Plus που έφτασε το 15%. Το PlayStation Plus έφτασε τους 36.3 εκατομμύρια συνδρομητές τον Δεκέμβριο.