Η σειρά Ace Combat ξεκίνησε το 1995 με την Bandai Namco Entertainment να θέλει να φέρει στις κονσόλες την εμπειρία της αερομαχίας με διασκεδαστικό gameplay. Το πρώτο παιχνίδι αποδείχθηκε μία τεράστια επιτυχία και ήταν η αρχή για ένα διασκεδαστικό και θρυλικό franchise το οποίο επιστρέφει μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια με τον έβδομο τίτλο της σειράς (δίχως να υπολογίζουμε τα παιχνίδια Spin-Offs).

Το Ace Combat 7: Skies Unknown είναι το νέο παιχνίδι της σειράς το οποίο δημιούργησε η Project Aces μία ομάδα εντός της Bandai Namco Entertainment η οποία δουλεύει αποκλειστικά στην σειρά πτήσεων.

Ανάμεσα σε δύο λαούς

Τα γεγονότα του Ace Combat 7: Skies Unknown εκτυλίσσονται στην φανταστική χώρα Strangereal όπου δύο λαοί Kingdom of Erusea και Osean Federation συγκρούουνται για διάφορα πράγματα που στέκονται ως αφορμή όπως όπλα μαζικής καταστοφής, κυριαρχικά δικαιώματα και άλλα πολλά.

Ο κεντρικός ήρωας με τον οποίο θα πιλοτάρετε τα αεροπλάνα και θα ολοκληρώνετε τις αποστολές ονομάζεται Trigger και είναι πιλότος της Osean Air Defense Force. O Trigger θα βρεθεί στις φυλακές μετά από ένα έγκλημα που θα διαπράξει και θα γίνει μέλος της σωφρονιστικής μονάδας Spare Squadron.

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινάει κάπως έτσι και βεβαίως υπάρχει ένα σενάριο που ξετυλίγεται αργά με την πρόοδο σας στο παιχνίδι.

Gameplay που ανεβάζει την αδρεναλίνη

Η Project Aces σχεδίασε έναν εξαιρετικό εξομοιωτή πτήσης με ανεπτυγμένα συστήματα ελέγχου. Στην αρχή του παιχνιδιού θα σας ζητηθεί να κάνετε την επιλογή σας ανάμεσα σε δύο τρόπους ελέγχου, ο ένας είναι ο πιο ρεαλιστικός που υπάρχει κάνοντας τις στροφές και τους ελιγμούς πιο δύσκολους, και η άλλη επιλογή προσφέρει Arcade έλεγχο, δηλαδή ένα πιο απλοποιημένο σύστημα ελέγχου το οποίο διευκολύνει την πτήση.

Στο Ace Combat 7: Skies Unknown θα πιλοτάρετε με γνήσια και αληθινά στρατιωτικά αεροπλάνα όπως και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς. Θα έχετε την ευκαιρία να πιλοτάρετε και να κάνετε αερομαχίες με μία ποικιλόμορφη συλλογή από αεροπλάνα όπως A-10C, F/A-18F, F15E Strike Eagle, Mirage 2000-5, Gripen E, MiG-21bis Fishbed και πολλά ακόμη. Αξίζει να σημειωθεί πώς το κάθε αεροπλάνο έχει την δικιά του ιδιαιτερότητα και συμπεριφορά στους αιθέρες.

Το περιεχόμενο στην ιστορία του Ace Combat 7: Skies Unknown αποτελείται από διάφορες αποστολές, όπως για παράδειγμα θα καταστρέψετε στρατιωτικές βάσεις εχθρών, θα έρθετε αντιμέτωποι με drones και πλοία, και θα προστατέψετε διάφορα σκάφη και όπλα από τους εχθρούς σας εξουδετερώνοντας όλες τις απειλές από αέρα αλλά και έδαφος.

Στο τέλος κάθε αποστολής θα βαθμολογήστε ανάλογα με το σκορ που συγκεντρώσατε εξουδετερώνοντας εχθρούς και τον χρόνο που ολοκληρώσατε ορισμένες αποστολές οι οποίες θα σας βάλουν αντιμέτωπους με το χρονόμετρο.

Με το σκορ σας θα αμείβεστε με πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε στο Aircraft Tree όπου θα ξεκλειδώσετε διάφορα αεροπλάνα, κομμάτια, skins και όπλα. Αυτό το δέντρο περιλαμβάνει δεκάδες αντικείμενα τα οποία ξεκλειδώνονται μόνο με την πρόοδό σας στο παιχνίδι και στο Multiplayer κάτι που ωθεί τους παίκτες να παίξουν το παιχνίδι ξανά και ξανά. Αξίζει να σημειωθεί, πώς δεν προσφέρεται κάποιου είδους microtransactions εντός του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι είναι έτσι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο παίκτης να νιώθει ξεχωριστά την κάθε αποστολή από την πρώτη φορά. Με λίγα λόγια, θα θέλετε να παίξετε το παιχνίδι παραπάνω από μία φορά μέχρι να ξεκλειδώσετε και να πιλοτάρετε τα υπόλοιπα αεροπλάνα του παιχνιδιού.

Το gameplay του Ace Combat 7: Skies Unknown προσφέρει gameplay πολύ σπάνιο σε αυτή την εποχή. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα ανεβάσει τους παλμούς σας και την αδρεναλίνη σας σε κάθε περιστροφή και ελιγμό κυνηγώντας τον εχθρό πολύ ευχάριστα. Η κάθε κατάρριψη είναι απολαυστική αφού συνοδεύονται από ένα εντυπωσιακό σύστημα ηχητικού και γραφικού εφέ.

Λειτουργίες Multiplayer

Αν ολοκληρώσετε και πάρετε το μέγιστο από τις αποστολές στην ιστορία του Ace Combat 7: Skies Unknown τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας και να αντιμετωπίσετε άλλους παίκτες Online στα δύο διαφορετικά modes που προσφέρει το παιχνίδι με υποστήριξη μέχρι οκτώ παικτών.

Το πρώτο mode είναι το Team Deathmatch το οποίο χωρίζει τους παίκτες σε δύο ομάδες όπου θα καταρρίψει ο ένας τον άλλον και όποια ομάδα κάνει τις περισσότερες καταρρίψεις τότε αυτή θα είναι η νικήτρια.

To άλλο Multiplayer mode του παιχνιδιού ονομάζεται Battle Royal το οποίο στην ουσία είναι ένα free-for-all deathmatch όπου ο παίκτης με τις περισσότερες καταρρίψεις θα είναι ο νικητής.

Είναι δύο λειτουργίες αρκετά βασικές για Multiplayer παιχνίδια, κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό για ένα παιχνίδι τέτοιου είδους, αφού είναι εξίσου συναρπαστική η εμπειρία.

Γραφικά – Ήχος

Η Project Aces χρησιμοποίησε την Unreal Engine για την ανάπτυξη του Ace Combat 7: Skies Unknown που προσφέρει εντυπωσιακά γραφικά με όμορφα χρώματα.

Στο αντίποδα, η ανάλυση του παιχνιδιού δεν είναι ικανοποιητική στις κονσόλες Xbox One και Xbox One X. Το Xbox One προσφέρει ανάλυση 720p με 50 καρέ ανά το δευτερόλεπτο, ενώ το Xbox One Χ 1080p με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο κάτι πολύ μικρό για την υπολογιστική δύναμη που διαθέτει η κονσόλα. Με λίγα λόγια υπάρχει τεράστιος χώρος για βελτίωση στον γραφικό τομέα του παιχνιδιού.

Ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού είναι εκπληκτικός. Τα αεροπλάνα ακούγονται ρεαλιστικά και συνοδεύεται επίσης από ένα εντυπωσιακό soundtrack το οποίο δένει απόλυτα με το κλίμα και την ένταση που προσφέρει. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πώς τα ηχητικά εφέ από τις εκρήξεις ακούγονται επίσης άψογα.

Αξίζει να το αγοράσω;

H Bandai Namco Entertainment επέστρεψε στην σειρά Ace Combat μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακολουθώντας πιστά την παράδοση των κλασικών παιχνιδιών της με γνώμονα την εξέλιξη και την διασκέδαση.

Το Ace Combat 7: Skies Unknown περιλαμβάνει πολλά και διάφορα αληθινά μοντέλα αεροπλάνων, τα οποία θα προσπαθήσετε να ξεκλειδώσετε με την πρόοδο σας στο παιχνίδι, ένα διασκεδαστικό και χορταστικό campaign το οποίο θα απολαύσετε, ένα απλό Multiplayer mode με δύο λειτουργίες και πάνω από όλα διαθέτει ξεχωριστό και ικανοποιητικό gameplay.

Το Ace Combat 7: Skies Unknown απευθύνετε σε όλους τους παίκτες είτε έμπειρους είτε νέους στην σειρά. Αν σας αρέσει η ιδέα να πιλοτάρετε αεροπλάνα και να εξαλείφετε αντιπάλους με ρεαλιστικό και διασκεδαστικό έλεγχο τότε αξίζει η προσθήκη του τίτλου στην συλλογή σας.

silver