Η Electronic Arts απέσυρε τα FIFA points από την αγορά του Βελγίου μετά από πιέσεις της κυβέρνησης για τα loot boxes.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Βέλγικη κυβέρνηση ανακύρηξε τα loot boxes ως τζόγο, επειδή οι παίκτες δεν γνωρίζουν ακριβώς τι περιέχει ένα loot box μετά την αγορά και έτσι ξεκίνησε διερεύνηση με την κατηγορία του κακουργήματος , αφού η εκδότρια εταιρεία αρνήθηκε να αλλάξει τα loot boxes του FIFA για να συμμορφωθεί στους νόμους της χώρας.

Η επιτροπή Gaming του Βελγίου αποφάσισε πώς τα loot boxes των Overwatch, FIFA 18, και Counter-Strike: Global Offensive ήταν «ένα παράνομο παιχνίδι ευκαιριών» και υπόκειται στους νόμους τυχερών παιγνίων του Βελγίου.

Μετά από αυτή την απόφαση, η Blizzard, η Valve και η 2K Games αποφάσισαν να συμμορφωθούν με τον νόμο και έτσι αφαίρεσαν τα loot boxes από τα παιχνίδια, ενώ η EA δεν έκανε κάτι.

Η EA αποφάσισε να αλλάξει την στάση της και συμμορφώθηκε και αυτή με τους νόμους της χώρας.

«Μετά από συζητήσεις με τις αρχές του Βελγίου, αποφασίσαμε να σταματήσουμε να προσφέρουμε στην αγορά του Βελγίου FIFA points».

Πλέον από τις 31 Ιανουαρίου, οι παίκτες του Βελγίου δεν μπορούν να αγοράσουν FIFA points με τα πραγματικά τους χρήματα.

Μπορούν να παίξουν το FIFA Ultimate Team και να χρησημοποιήσουν τους παίκτες τους και μπορούν να αποκτήσουν πακέτα καρτών με τα FUT Coins, τα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία αποκτούνται μόνο με την πρόοδο στο παιχνίδι.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης:

«Επιδιώκουμε να προσφέρουμε στους παίκτες μας επιλογές, αξίες και διασκέδαση με όλα τα παιχνίδια μας. Εκτός από την παροχή επιλογών για τους παίκτες μας, παρέχουμε στους παίκτες μας τις πιθανότητες κάθε πακέτου στα παιχνίδια μας για να γνωρίζουν οι παίκτες τις επιλογές τους. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά δεν συμφωνούμε με τις Βέλγικες αρχές για την διερμηνεία του νόμου και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με αυτό το ζήτημα. Αυτή η αλλαγή στο FIFA Ultimate Team δεν είναι σημαντική για την οικονομική μας απόδοση».

Παραμένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον.