Ένα ρεπορτάζ του Independent ανέφερε ότι κακοποιοί χρησιμοποιούν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες για να αγοράσουν in-game credits (V- bucks) του Fornite, τα οποία στη συνέχεια τα πωλούν σε χαμηλές τιμές σε χρήστες του παιχνιδιού, ώστε να κάνουν “ξέπλυμα χρήματος”.

Τα V-bucks πωλούνται σε μεγάλες ποσότητες στο dark web καθώς και σε μικρότερες ποσότητες στον ανοιχτό ιστό, με τις υπηρεσίες να διαφημίζονται σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και το Twitter.

Δεν είναι σαφές το κέρδος των κακοποιών μέσω της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αν και η Sixgill διαπίστωσε ότι ο τζίρος από τέτοιες δραστηριότητες που αφορούν το παιχνίδι στο eBay έφτασε τα 250.000 δολάρια σε μια περίοδο 60 ημερών πέρυσι.

Στοιχεία από την εταιρεία δείχνουν επίσης ότι ο αριθμός των αναφορών του Fortnite στο dark web αυξήθηκε σε άμεση συσχέτιση με τα μηνιαία έσοδα του παιχνιδιού.

H Epic -η οποία κατηγορήθηκε ότι δεν κάνει αρκετά για να εμποδίσει το φαινόμενο- απάντησε για το θέμα:

Η Epic Games αντιμετωπίζει σοβαρά αυτά τα ζητήματα, καθώς οι απάτες θέτουν σε κίνδυνο τους παίκτες μας και την επιχείρησή μας“, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της στο The Hollywood Reporter.

Όπως πάντα, ενθαρρύνουμε τους παίκτες να προστατεύουν τους λογαριασμούς τους ενεργοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, με τη χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης και με το να μην μοιράζονται πληροφορίες του λογαριασμού τους με άλλους“.