Ένα Ρώσικο studio δέχτηκε αμφιλεφόμενες αντιδράσεις αφού έβαλε στο στόχαστρο έναν δημιουργό στο YouTube επειδή έκρινε το παιχνίδι τους.

Ο λόγος για την Battlestate Games και το παιχνίδι της Escape From Tarkov, η οποία τον Δεκέμβριο χρησιμοποίησε τον κανονισμό DMCA (Digital Millennium Copyright Act) για να αφαιρέσει πάνω από 40 βίντεο του Eroktic, ενός δημιουργού στο YouTube, επειδή σύμφωνα με το studio προωθούσε την παραπληροφόρηση και τα αρνητικά σχόλια για το παιχνίδι.

Η Battlestate τότε παραδέχτηκε μιλώντας στο Polygon ότι δεν χρησιμοποιούσε σωστά το σύστημα DMCA και αμύνθηκε για το δικαίωμα της, ισχυριζόμενη πώς αυτά τα βίντεο έλεγαν ψέματα και έπρεπε γρήγορα να κάνει κάτι για να τα σταματήσει.

Το studio ισχυρίστηκε επίσης πώς δεν χρησιμοποίησε το DMCA για άλλους δημιουργούς.

Ωστόσο δεν κράτησε αυτό για πολύ, αφού όπως αναφέρει το Polygon, ένας ακόμη δημιουργός του YouTube δέχτηκε την αντίδραση της Battlestate Games.

Αυτή την φορά ο El_Dee δήλωσε πώς έγιναν 47 αναφορές DMCA για τα βιντεό του σχετικά με το Escape from Tarkov, επειδή σύμφωνα με το studio, το υλικό του περιείχε τα εμπορικά σήματα της Battlestate.

Ωστόσο αυτά τα σήματα εμφανίζονται στο υλικό που ανέβασαν επίσης και πολλοί άλλοι κάνοντας τον El_Dee να πιστεύει ότι «μπήκε στο στόχαστρο της εταιρείας» λόγω των αρνητικών σχολίων του.

Η Battlestate «απομακρύνθηκε» από αυτή την δράση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Polygon λέγοντας πώς αυτές οι αναφορές DMCA έγιναν πριν οκτώ μήνες από μία από τις άλλες εταιρείες που συνεργάζεται, την AbsolutSoft. Τέλος, δήλωσε επίσης πώς όλα τα βίντεο που δέχτηκαν DMCA είναι τώρα προσβάσιμα για όλους.

Ο εκπρόσωπος της Battlestate Games δήλωσε:

«Μετά από αυτά τα γεγονότα, έχουμε καθορίσει μία εσωτερική πολιτική για να βεβαιωθούμε ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι θα είναι προσεκτικοί με όλα τα πράγματα που απαιτούν νομικές διαδικασίες».