Δύο δεκαετίες πέρασαν από την αρχική κυκλοφορία του Resident Evil 2 στο αρχικό PlayStation, το οποίο έφερε μεγάλες καινοτομίες στον τομέα των Horror βιντεοπαιχνιδιών.

Η Capcom διατήρησε μία λαμπρή πορεία με τα Resident Evil παιχνίδια έκτοτε και κάπως έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στις ρίζες της σειράς για μια ακόμη φορά και να κάνει ένα remake το Resident Evil 2 κάτι που ζητούσαν επανειλλημένα οι οπαδοί της σειράς εδώ και πολλά χρόνια. Συνεπώς, το πολυ-αναμένομενο remake έφτασε στην αγορά και θα σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας παρακάτω.

Δύο πρωταγωνιστές, μία ιστορία

Στο Resident Evil 2 θα αναλάβετε τους ρόλους δύο διαφορετικών χαρακτήρων: του αρχάριου αστυνομικού Leon Scott Kennedy και της φοιτήτριας Claire Redfield.

Θα βιώσετε τις προσπάθειες επιβιώσής τους από την πανδημία που ξέσπασε ξαφνικά στην Raccoon City και μετέτρεψε τους κατοίκους σε Zombies αλλά και τα τρομακτικά πλάσματα με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωποι. Στην πλοκή θα προσπαθήσετε να εξερευνήσετε τα αίτια αυτού του ιού και να ανακαλύψετε τι το προκάλεσε.

Στην αρχή του παιχνιδιού θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν από τους δύο χαρακτήρες για να παίξετε το παιχνίδι. Όταν τελειώσετε με την ιστορία θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε ξανά όλη την εμπειρία του παιχνιδιού με τον άλλο χαρακτήρα με μεγάλες αλλαγές στα γεγονότα αλλά και τους εχθρούς που πρόκειται να αντιμετωπίσετε.

Καθηλωτικό Gameplay

Το Resident Evil 2 δεν είναι απλά μία επανακυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού με βελτιωμένα γραφικά. Η Capcom έκανε αλλαγές σε ότι αφορά το gameplay αφού η οπτική είναι τρίτου προσώπου, ομοίως με τα παιχνίδια της νέας γενιάς.

Η οπτική τρίτου προσώπου «συνοδεύεται» από ένα ανεπτυγμένο και σαφώς εργονομικό σύστημα στόχευσης. Υπάρχουν διάφορες βαθμίδες ευκολίας και δυσκολίας που μπορείτε να θέσετε πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι. Αυτός ο νέος μηχανισμός συμβάλλει στον αιφνιδιασμό σας, επειδή οι φυσικές αντιδράσεις σας από το άγχος και τον τρόμο που θα λάβετε πρόκειται να επηρρεάσουν σε σημαντικό βαθμό το σημάδι σας κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο ρεαλιστική.

Οι developers της Capcom έκαναν αλλαγές και στον κόσμο του Resident Evil 2 όπως την ανανέωση και την βελτίωση των χαρακτηριστικών των περιβαλλόντων, αλλά και προσθήκη νέων χώρων δηλαδή πράγματα που θα παρατηρήσει ένας παίκτης του αρχικού παιχνιδιού από την πρώτη στιγμή.

Από αυτές τις βελτιώσεις φυσικά δεν μπορούν να λείπουν οι εχθροί όπως τα Zombies και τα διάφορα πλάσματα που φαίνονται πιο «τρομακτικά και φρικιαστικά» από ποτέ κάτι που θα εκτιμήσουν πολλοί οπαδοί της σειράς. Τα χαρακτηριστικά μοντέλα είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένα και θα αιφνιδιάσουν πολύ εύκολα ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς παίκτες που λατρεύουν την horror κουλτούρα.

Το Resident Evil 2 θα σας προσφέρει την καταπληκτική ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να αισθάνεστε την «χαρακτηριστική ένταση», αφού θα θέλετε να ξεφύγετε από τις απειλές και τα περιβάλλοντα όσο πιο γρήγορα γίνεται όταν τα ακτικρύσετε για πρώτη φορά.

Το παιχνίδι επίσης περιέχει και γρίφους τους οποίους θα προσπαθήσετε να λύσετε εξερευνώντας και αξιοποιώντας τα αντικείμενα που θα συλλέξετε στο πέρασμα σας, κάτι που είναι ένα από τα «βασικά συστατικά» της σειράς.

Γραφικά – Ήχος

Η Capcom χρησιμοποίησε την RE Engine για την παραγωγή του Resident Evil 2, δηλαδή την ίδια μηχανή που ανέπτυσσε το Resident Evil 7.

Το οπτικό αποτέλεσμα είναι απλά συναρπαστικό με λεπτομερή και ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με το gameplay και θα σας προσφέρουν το αίσθημα του τρόμου.

Η ανάλυση και η απόδοση του παιχνιδιού είναι επίσης αρκετά καλή για όλες τις πλατφόρμες για τα σημερινά δεδομένα. Στο Xbox One (όπου κάναμε το playthrough μας) το παιχνίδι έχει ανάλυση 1080p με 60 καρέ ανά το δευτερόλεπτο και αυτή να πέφτει μέχρι την τάξη των 50 δίχως ωστόσο δεν είναι ορατή αυτή η πτώση. Στις κονσόλες Xbox One X, PlayStation 4 Pro και το PC o τίτλος μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 4Κ.

Ο τομέας του ήχου, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην γενική ατμόσμαιρα του παιχνιδιού, είναι άψογος. Οι ερμηνείες των χαρακτήρων είναι ωραίες, τα zombies και τα πλάσματα που θα προσπαθήσουν να σας κατασπαράξουν ακούγονται απειλητικά και τέλος o ήχος από τα περιβάλλοντα είναι με αυτό τον τρόπο σχεδιασμένος ώστε να κάνει έντονες τις στιγμές του gameplay.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Resident Evil 2 επέστρεψε μετά από δύο δεκαετίες με ανανεωμένα γραφικά και μηχανισμούς διατηρώντας ωστόσο την «παραδοσιακή συνταγή» της Resident Evil σειράς που αποτελείται από τον τρόμο, την ένταση και τα ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα.

Η Capcom δημιούργησε το παιχνίδι με μεγάλη φροντίδα στην κάθε λεπτομέρεια, ουσιαστικά αποτίοντας «φόρο τιμής» στο πρωτότυπο παιχνίδι αλλά και τους οπαδούς της σειράς.

Το Resident Evil 2 περιέχει υλικό το οποίο θα «σας καθηλώσει» για ώρες προσφέροντας στιγμές αγωνίας και έντασης. Αν σας αρέσουν τα horror παιχνίδια που αιφνιδιάζουν έξυπνα τότε ναι πρέπει να βρίσκεται στην συλλογή σας.

silver