Ο υπεύθυνος των οικονομικών της Sony Hiroki Totoki κατά την διάρκεια ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το Q3 δήλωσε πώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την βιομηχανία για να υποστηρίξει πλήρως το cloud gaming.

Το Cloud Gaming δεν απαιτεί ακριβό hardware για να παίξουν οι παίκτες τα παιχνίδια τους αφού μπορύν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους στον υπολογιστή και στα smartphones εφόσον έχουν μία σταθερή σύνδεση στο Internet και πληρώνουν μία μηνιαία συνδρομή στην υπηρεσία.

Ο Totoki δήλωσε πώς θα χρειαστεί αρκετός καιρός για την βιομηχανία να ετοιμαστεί και να υποστηρίξει πλήρως αυτό τον τρόπο παιχνιδιού.

«To hardware δεν θα είναι απαραίτητο. Πιστεύω πώς θα πάρει πολύ χρόνο για να μεταφερθεί το gaming πλήρως στο Cloud».

Η Sony έχει την δικιά της συνδρομητική υπηρεσία Cloud το PlayStation Now το οποίο διατείθεται σε μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιέχει μία συλλογή από παιχνίδια των PlayStation 2, 3 και 4. Ωστόσο, δεν παρέχεται η πλήρης συλλογή παιχνιδιών ή νέες κυκλοφορίες του PlayStation 4.

Στον αντίποδα, η Microsoft παράγει σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της την δικιά της υπηρεσία Cloud την οποία ονόμασε Project xCloud και θα ενταχθεί στο Xbox Live της εταιρείας.

Η Sony δηλώνει επικεντρώμενη στην παραγωγή παραδοσιακών κονσόλων για τα επόμενα χρόνια.