Η Bonnie Ross, επικεφαλής της 343 Industries, του studio του Halo, μιλώντας στο IGN, αναφέρθηκε σε μια περίοδο, που το μέλλον της σειράς Halo ήταν “αβέβαιο”.

Στην συνέντευξη της θυμήθηκε τότε που η Bungie αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί, και η Microsoft έπρεπε να σκεφτεί όλες τις επιλογές για το Halo.

Το θέμα ήταν, ότι η ιστορία του Master Chief ολοκληρωνόταν στο Halo 3 και η μια πιθανότητα ήταν να τελειώσει εκεί η σειρά. Παρά ήταν όμως δημοφιλής για να ισχύσει κάτι τέτοιο.

Η άλλη επιλογή, ήταν να παραχωρηθεί η ανάπτυξη του τίτλου σε ένα εξωτερικό studio που θα δούλευε σε ένα ή δύο ακόμα παιχνίδια. Τότε ήταν που έπεσε στο τραπέζι το όνομα της Gearbox Software, δημιουργό του Borderlands. Οι δύο πλευρές είχαν δουλέψει μαζί και στο PC port του Halo: Combat Evolved, άρα γνωρίζονταν καλά.

Η Ross πρότεινε κάτι άλλο: την δημιουργία μιας νέας ομάδας εντός της εταιρίας, που θα επεξεργαζόταν το μέλλον του Halo. Η ομάδα αυτή σχηματίστηκε και εξελίχθηκε στην 343 Industries.

H 343 δούλεψε στο Halo Reach, πριν το studio δημιουργήσει το πρώτο του πλήρες παιχνίδι: το Halo 4. Η ομάδα ανέπτυξε επίσης το Halo 5, και αυτή τη στιγμή δουλεύει στο Halo Infinite.