Για περίπου μία εβδομάδα οι παίκτες του Grand Theft Auto V Online έβγαζαν «τρελά ποσά» in-game χρημάτων χρησιμοποιώντας ένα exploit που έγινε γνωστό στην κοινότητα. Ωστόσο, η Rockstar μόλις αντιλήφθηκε αυτό το “κενό” το διόρθωσε.

Στο GTA Online, οι παίκτες μπορούν να πληρώσουν ένα μικρό ποσό για να καλέσουν τον Lester και να ζητήσουν ένα αεροπλάνο. Αν η μεταφορά στον παίκτη αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο τότε τα λεφτά επιστρέφονται στον λογαριασμό των παικτών. Κάποιοι παίκτες ανακάλυψαν ότι αν κάνουν κάποια πράγματα, ενώ κάνουν το αίτημα για αεροπλάνο μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα exploit το οποίο επέτρεπε την επιστροφή χρημάτων για όσες φορές ήθελαν.

Το bug δούλευε αν κάποιος «έσπαζε» το script του Lester, σύμφωνα με τον data miner του Grand Theft Auto Tezfun2. Οι παίκτες πάρκαραν ένα αμάξι μέσα σε ένα υπόστεγο στα δυτικά του αεροδρομίου του παιχνιδιού. Στην συνέχεια καλούσαν τον Lester ενώ την ίδια στιγμή πατούσαν το γκάζι. Αν έκανε κάποιος εφάρμοζε αυτή την μέθοδο κοντά στην περιοχή όπου εμφανιζόταν το αεροπλάνο τότε το παιχνίδι του έδινε 2000 δολάρια συνεχόμενα όσο έμενε στην περιοχή.

Αυτό ο τρόπος έγινε πολύ γρήγορα ο δημοφιλέστερος για να βγάλει κάποιος εύκολα χρήματα στο GTA Online. Οι παίκτες μοιράζονταν φωτογραφίες και σχόλια παρουσιάζοντας και σχολιάζοντας αυτόν τον τρόπο, μέχρι που κάποιοι έκαναν memes για τον Lester, ώσπου τελικά ήρθε στην προσοχή της Rockstar Games.

Η διασκέδαση του εύκολου χρήματος κράτησε λιγότερο από μία εβδομάδα, αφού η Rockstar διόρθωσε το exploit. Μετά το patch, οι παίκτες ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να βγάλουν εύκολα χρήματα.

Οι παίκτες χρησιμοποιούσαν τo Mobile Operation Center για να μπλοκάρουν τις δύο περιοχές όπου εμφανίζεται το αεροπλάνο και έπειτα καλούσαν τον Lester, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να μην μπορούν να εμφανιστούν και έτσι γινόταν επιστροφή χρημάτων όσες φορές ήθελαν.

Για ακόμη μία φορά δεν κράτησε πολύ η νέα μέθοδος, αφού η Rockstar στις 28 Φεβρουαρίου 2019 έκανε μία αλλαγή για να σταματήσει και αυτό το exploit. Αφαίρεσε το κόστος των αεροπλάνων από το τηλεφώνημα και έτσι δεν μπορούν πλέον οι παίκτες να πάρουν χρήματα.

Ο data miner μιλώντας για το Kotaku αποκάλυψε πώς αυτό το συγκεκριμένο exploit δεν είναι νέο και ότι υπήρχε για πολλά χρόνια και πιστεύει πώς υπάρχουν παρόμοια exploits ακόμη στο Online του παιχνιδιού.

«Αυτό το νέο glitch έφερε ιδέες στους ανθρώπους που προσπαθούν να ανακαλύψουν exploits ώστε να παραβιάσουν λειτουργίες και να κάνουν επιστροφές χρημάτων».