Η Sony αποφάσισε πώς τα 16.800 δολάρια είναι ένα δίκαιο ποσό για τον Eric David Scales, ένα πειρατή από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ ο οποίος κατηγορήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 ότι πωλούσε πειρατικές κονσόλες PS4 με φορτωμένα πειρατικά παιχνίδια.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο δικαστήριο ώστε να του αναγγελθούν οι κατηγορίες και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, έτσι και η Sony είχε την επιλογή για να ζητήσει από το δικαστήριο για μία απόφαση με δικές της απαιτήσεις κάτι που έκανε όπως αναφέρει το TorrentFreak.

Ο Scales χρησιμοποίησε διάφορα δίκτυα πώλησης ώστε να διοχετεύσει και να πουλήσει τις πειρατικές κονσόλες τους, αλλά η Sony αποφάσισε να είναι συνετή και έτσι τον κατηγορεί μόνο για τις πωλήσεις που έκανε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. Είναι ξεκάθαρο πώς η Sony θέλει να στείλει ένα μήνυμα σε άλλους πειρατές και πωλητές ώστε να μην πράξουν το ίδιο.

Το κατηγορητήριο γράφει:

«Ο κατηγορούμενος Eric Davis Scales διαφήμισε και πούλησε πειρατικές κονσόλες PlayStation 4 στο eBay. Αυτές οι πειρατικές κονσόλες PlayStation 4 ήταν φορτωμένες με μη-εξουσιοδοτημένα αντίγραφα παιχνιδιών PlayStation 4. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο οι άνθρωποι που έχουν στην κατοχή τους τις κονσόλες του μπορούν να σταματήσουν να αγοράζουν παιχνίδια».

Ο Scales κατηγορείται ότι παραβίασε το DMCA παρακάμπτοντας τις τεχνικές μεθόδους προστασίας οι οποίες εφαρμόζονται σε κάθε κονσόλα PlayStation 4. O πωλητής πουλούσε τις κονσόλες στα 800 δολάρια την μία, έτσι θα κληθεί να πληρώσει 1600 δολάρια για τις δύο κονσόλες οι οποίες βρισκόταν σε προσφορά στην ιστοσελίδα, και άλλα 200 δολάρια ανά κάθε πειρατικό παιχνίδι. Η ιστοσελίδα του Scales είχε λίστα με 76 τίτλους παιχνιδιών οι οποίοι περιέχονταν με τις κονσόλες. Τέλος, η Sony προσθέτει και τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται στα 3.500 δολάρια, με αποτέλεσμα να κληθεί να πληρώσει συνολικά 20.300 δολάρια.

Τώρα η τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια του δικαστηρίου το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσει την απόφαση υπέρ της Sony με όλες τις απαιτήσεις, ώστε να στείλει και το μήνυμα εναντίον της πειρατείας.