Η κοινωνία έχει πλέον καταρρεύσει, δομές δεν υπάρχουν και η μόνη σωτηρία για τους ανθρώπους είναι μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Το Far Cry New Dawn είναι εδώ, για να σας προσφέρει μια ακόμη περιπέτεια, που αφορά το μέλλον της ανθρωπότητας.

Είκοσι χρόνια μετά, η ανθρωπότητα προσπαθεί να ανακάμψει

Τα γεγονότα του Far Cry New Dawn διαδραματίζονται είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση της κοινωνίας, όπως είχε προβλέψει ο Joseph Seed του Far Cry 5. Μια μικρή ομάδα επιζώντων προσπαθεί να ανακάμψει και να συνεχίσει την ιστορία του κόσμου, σε μια βάση με το όνομα Prosperity.

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι που εμφανίζονται οι δύδιμες αδερφές Mickey και Lou, που ελέγχουν την Hope County με ένα στρατό μεταποκαλυπτικών στρατιωτών. Όπως μπορείτε εύκολα να καταλάβετε, η δική σας αποστολής είναι να τις αντιμετωπίσετε, ώστε να πάρετε ξανά τον έλεγχο της περιοχής.

Κατά την εξέλιξη της ιστορίας θα διαπιστώσετε ότι Mickey και Lou δεν έχουν το ίδιο βάθος ως χαρακτήρες με προηγούμενους κακούς της σειράς και οι προσωπικότητες τους είναι μονοδιάστατες, με την εξήγηση που δίνεται για τις πράξεις τους, να είναι ιδιαίτερα ρηχή.

far cry new dawn

Οι αλλαγές στο progression system και τα microtransactions 

Στο New Dawn υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα εξέλιξης, με κάθε όπλο να είναι διαφορετικής ισχύος ανάλογα της σπανιότητάς του, ενώ διαφορετικής δυσκολίας είναι και οι εχθροί που συναντάτε στον δρόμο σας.

Νέα προσθήκη είναι και ο τρόπος που ξεκλειδώνεται abilities, με βάση τα skill points που αποκτάτε ολοκληρώνοντας συγκεκριμένα challenges. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά το παιχνίδι σας αναγκάζει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τακτικές και προσεγγίσεις σε κάθε αποστολή.

Ο συνδυασμός των παραπάνω μηχανισμών φαίνεται να εξυπηρετεί ένα επιπλέον σχέδιο της Ubisoft, που αφορά μια προσέγγιση προσθήκης microtransactions σε ένα single player παιχνίδι, κάτι που υπάρχει ήδη στην σειρά Assassin’s Creed. Με ένα components pack μπορείτε να αναβαθμίσετε ένα όπλο, με Far Cry Coins μπορείτε να αγοράσετε in game αντικείμενα, όπως αυτοκίνητα, με επιπλέον λεφτά μπορείτε να αγοράσετε skill points κλπ.. Φυσικά μπορείτε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι χωρίς επιπλέον χρήματα, με τις επιπλέον αγορές σας, ουσιαστικά να μειώνετε τον χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι.

far cry new dawn

Γραφικά – Ήχος

Το μεταποκαλυπτικό περιβάλλον του παιχνιδιού αποτυπώνεται πανέμορφα και σας προσφέρει ταυτόχρονα μια αίσθηση αφιλόξενου τοπίου σε συνδυασμό με ροζ πινελιές.

Στον ήχο τα πράγματα είναι στα γνώριμα επίπεδά τους, με εντυπωσιακό voice acting, εφέ και μουσική να συντροφεύουν την περιπέτειά σας.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Far Cry New Dawn δεν αποτελεί “επανάσταση” για την σειρά, ούτε φέρνει κάτι καινούργιο σε αυτή. Μπορεί να υπάρχουν δυο τρία καινούργια συστήματα, αλλά σε γενικές γραμμές “πατάει” στην συνταγή των προηγούμενων τίτλων και ειδικά του Far Cry 5, του οποίου αποτελεί και συνέχεια του σε επίπεδο ιστορίας.

Απευθύνεται κυρίως σε fans της σειράς, ή τέλος πάντων σε όσους αρέσει η συνταγή των Far Cry.