Η Γιαπωνέζικη εκδότρια εταιρεία Konami αυτή την στιγμή χτίζει ένα νέο κτήριο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας το Τόκιο όπου η εταιρεία θα «στεγάσει τις προσπάθειές της για την σκηνή των esports».

Όπως αναφέρει το Siliconera, το κτήριο χτίζεται στην περιοχή της Ginza, θα έχει 12 ορόφους μαζί με έναν υπόγειο χώρο.

Το Konami Creative Center όπως θα ονομάζεται μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα στεγάζει αρένα για esports, καταστήματα για hardware και άλλα προϊόντα και θα υπάρχει και προσωπικό το οποίο θα διδάσκει μαθήματα για esports με στόχο να μεγαλώσει το ενδιαφέρον στην βιομηχανία και να ανακαλύψει νέα ταλέντα.

Η κατασκευή και η στελέχωση του κτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό τον Νοέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο να προβληθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Το κέντρο επιθυμεί επίσης να συνεισφέρει σε μεγαλύτερα σχέδια ώστε να επεκταθεί η σκηνή των esports στην Ιαπωνία. Αξίζει να σημειωθεί πώς την περσινή χρονιά τοπικοί παράγοντες ίδρυσαν την «Ένωση Esports Ιαπωνίας» ώστε να συμβάλλουν σε αυτές τις προσπάθειες μαζί με τοπικές εκδότριες εταιρείες όπως η Capcom στην διοργάνωση τουρνουά esports.

Σε εκδήλωση που έγινε για την ανέγερση των θεμελίων του Konami Creative Center, o πρόεδρος της Konami Kimihiko Higashio δήλωσε:

«Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα esports στο μέλλον θα σταθούν δίπλα σε αθλητές αληθινών αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο, ή μπορεί και ακόμη να τους ξεπεράσουν».