Η Nintendo ζήτησε από τους παραγωγούς της για mobile games να ρυθμίσουν τα microtransactions στα παιχνίδια τους ώστε οι καταναλωτές να μην ξοδεύουν πολλά χρήματα.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ζητήθηκε από την CyberAgent, ιδιοκτήτρια εταιρεία της CyGames που έφτιαξε το Dragalia Lost να ρυθμίσει τα microtransactions ώστε οι παίκτες να μην ξοδεύουν πολλά χρήματα για να αποκτήσουν σπάνιους χαρακτήρες.

Ένας εκπρόσωπος της CyberAgent είπε:

«Η Nintendo δεν ενδιαφέρεται στο να βγάζει μεγάλα έσοδα από ένα παιχνίδι για smartphone. Αν διαχειριζόμασταν μόνοι μας το παιχνίδι θα βγάζαμε περισσότερα χρήματα».

Οι πηγές της Wall Streer Journal αναφέρουν πώς η Nintendo ανησυχεί για την εικόνα της αφού δεν θέλει να φανεί άπληστη αν οι παίκτες των παιχνιδιών της ξοδεύουν πολλά χρήματα. Όλα τα παιχνίδια της Nintendo για τα κινητά είναι δωρεάν με προαιρετικές συναλλαγές.

Μέχρι στιγμής η Nintendo δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη επιτυχία για τα κινητά. Η πρώτη της προσπάθεια με το Miitomo δεν ήταν η ιδανική αφού μετά από δύο χρόνια έκλεισε.

Ο πρόεδρος της Nintendo Tatsumi Kimishima μίλησε για το Super Mario Run το οποίο επίσης «δεν κατάφερε να πιάσει τις προσδοκίες της εταιρείας».

Το Fire Emblem Heroes φαίνεται πώς τα πάει καλύτερα στην αγορά. Το παιχνίδι διαθέτει ένα μοντέλο με microtransactions που επιτρέπει τους παίκτες να πληρώσουν για να αγοράσουν νέους χαρακτήρες. Το παιχνίδι έφερε έσοδα που ανήρθαν στα 400 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, όπως ανέφερε το Sensor Tower.

To Animal Crossing: Pocket Camp κατάφερε να βγάλει έσοδα που ανήρθαν στα 42 εκατομμύρια δολάρια, αν και το παιχνίδι δέχτηκε πολλές αντιδράσεις για το μοντέλο των microtransactions όπου κάποιος έπρεπε να πληρώνει για να κάνει πρόοδο στο παιχνίδι.

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Nintendo για την αγορά των κινητών το Dragalia Lost φαίνεται πώς επίσης δυσκολεύεται. Η CyberAgent μείωσε τις οικονομικές προσδοκίες της για το οικονομικό έτος του 2019 για πρώτη φορά στην ιστορία των 17 χρόνων της δραστηριοποίησης της εταιρείας από τα 30 δισεκατομμύρια Γεν (237 εκατομμύρια Ευρώ) στα 20 δισεκατομμύρια Γεν (158 εκατομμύρια Ευρώ).

Ένας εκπρόσωπος της Nintendo μίλησε με την Wall Street Journal λέγοντας:

«Συζητάμε με τις εταιρείες για πολλά πράγματα και δεν περιοριζόμαστε μόνο στις πληρωμές. Θέλουμε να προσφέρουμε διασκέδαση υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές μας».