Αν κάποιος από εσάς έτυχε να παρακολουθήσει ποτέ ένα τουρνουά FIFA ξέρει πώς οι περισσότερες ομάδες αποτελούνται από τους καλύτερους παίκτες του FIFA Ultimate Team mode.

Αυτές οι ομάδες περιέχουν εμβληματικούς παίκτες του παρελθόντος αλλά και του παρόντος με εντυπωσιακά στατιστικά. Υπάρχουν βέβαια και οι ειδικές εκδόσεις των παικτών που έχουν καλύτερα στατιστικά σε σύγκριση με τις βασικές τους κάρτες.

Οι ομάδες στα τουρνουά χρησιμοποιούν αυτή την ελευθερία στην επιλογή των παικτών τους δίχως κάποιον περιορισμό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια ισορροπία, αφού για παράδειγμα οι περισσότεροι παίκτες επιλέγουν τους ίδιους ποδοσφαιριστές όπως τους Messi, Ronaldo (και τον Cristiano και το “Φαινόμενο”), Gullit και Modric.

H Electronic Arts πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει περιορισμούς για τις ομάδες του τουρνουά ώστε να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες παίκτες δεν θα μπορούν να επιλέξουν τους καλύτερους παίκτες για να κάνουν την είσοδο τους στα προκριματικά του FIFA 19 Global Series Play-Offs και μετά από αυτό στο FIFA eWorld Cup 2019.

Οι νέοι κανόνες αναφέρουν πώς οι παίκτες θα πρέπει να έχουν στις ομάδες τους το μέγιστο δύο κάρτες ICONs, το μέγιστο έναν παίκτη με στατιστικά 95+- και το μέγιστο δύο παικτών με στατιστικά 90-94. Οι άλλοι παίκτες θα πρέπει να έχουν στατιστικά 89 ή λιγότερο.

Η κοινότητα υποδέχθηκε αυτή την απόφαση με ικανοποίηση αφού θα κάνει τα τουρνουά πιο ενδιαφέροντα. Οι οπαδοί ήδη έφτιαξαν τις δικές τους δυνατές ομάδες με τους νέους κανόνες.

Ωστόσο δεν είναι όλοι χαρούμενοι με αυτή την απόφαση. Κάποιοι επαγγελματίες παίκτες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την ώρα αυτών των αλλαγών, αν και παραδέχθηκαν πώς είναι μία καλή κίνηση για το παιχνίδι. Μερικοί παίκτες ξόδεψαν αρκετό χρόνο για να χτίσουν τις UItimate ομάδες τους.

Ο επαγγελματίας παίκτης του FIFA Ryan Pessoa δήλωσε στο Twitter:

«Είχαμε ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στα προκριματικά έτσι κάποιοι παίκτες αποφάσισαν να επενδύσουν κάποια χρήματα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Θα γυρίσετε τα χρήματα πίσω; Βγάλατε αυτή την απόφαση τον Μάρτιο κάτι που είναι αχρείαστο».

Όπως και να έχει η Electronic Arts πήρε την απόφαση της και οι νέοι κανόνες για τα τουρνουά τίθενται σε ισχύ κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να δημιουργήσουν νέες ομάδες.