Η Limited Run Games ανακοίνωσε πώς θα κυκλοφορήσει το Axiom Verge στο Wii U σε φυσική μορφή CD στο τέλος του μήνα, πάνω από δυόμισι χρόνια μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού ψηφιακά για την πλέον «ξεπερασμένη» κονσόλα της Nintendo.

Η φυσική έκδοση του old-school metroidvania παιχνιδιού Axiom Verge για το Wii U έχει ανακοινωθεί επισήμως το 2017.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του GamesIndustry.biz η κυκλοφορία ήταν «επεισοδιακή», αφού υπήρξε μία αντιπαράθεση μεταξύ της εταιρείας που ανέλαβε την κυκλοφορία στο Wii U σε CD Limited Run Games και της εκδότριας εταιρείας που ειδικεύεται στην έκδοση Indie παιχνιδιών BadLand Games.

Η Limited Run Games έκλεισε συμβόλαιο με την BadLand Games 78.000 δολαρίων για 6.000 αντίτυπα του Axiom Verge στο Wii U τα οποία και έδωσε για την παραλαβή. Τα αντίτυπα έπρεπε να παραδοθούν τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την συμφωνημένη ημερομηνία κυκλοφορίας το Φθινόπωρο του 2017, αλλά δεν έφτασαν ποτέ τα αντίτυπα στα χέρια της Limited Run.

Στο τέλος ακολούθησε «σιγή ιχθύος» από την BadLand και έτσι η Limited Run αποφάσισε να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της εκδότριας εταιρείας ώστε να πάρει πίσω τα λεφτά της.

Τελικά, το δικαστήριο διέταξε την BadLand να δώσει πίσω τα 78.000 δολάρια συν 3.675,63 δολάρια για τα δικαστικά έξοδα στην Limited Run τον περασμένο Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί, πώς δεν τα έλαβε ακόμη τα λεφτά της η εταιρεία.

Όμως η εταιρεία παρέμεινε αφοσιωμένη στον στόχο της και διαβεβαίωσε στους οπαδούς της ότι θα γίνει η κυκλοφορία φυσικής έκδοσης του Axiom Verge στο Wii U όπως είχε υποσχεθεί, ακόμη και τώρα αυτές τις ημέρες που η κονσόλα δεν έχει υψηλή δραστηριότητα.

Η Limited Run επικοινώνησε με τον δημιουργό του Axiom Verge Thomas Happ και τον επιχειρηματία και κάτοχο των δικαιωμάτων του παιχνιδιού για την Βόρειο Αμερική Daniel Adelman ώστε να κάνει πραγματικότητα την κυκλοφορία στο Wii U. Αυτό σήμαινε για την εταιρεία ότι έπρεπε να πληρώσει για μία «ακόμη μία φουρνιά» CD για το Wii U και όπως δήλωσε η εταιρεία δαπάνησε συνολικά πάνω από 120.000 δολάρια σε αυτό το εγχείρημα.

Στο Tweet της η εταιρεία εκφράζει την αγανάκτηση της λέγοντας:

«Δεν θα βγάλουμε καν τα έξοδα μας σε αυτό το project, αφού ο πρώην συνεργάτης μας πήρε τα λεφτά μας, αλλά ελπίζουμε ότι οι οπαδοί του Wii U θα εκτιμήσουν την ευκαιρία που μπορούν να αποκτήσουν ένα από τα καλύτερα indie παιχνίδια σε φυσική μορφή στην πλατφόρμα!».

Μετά από αυτή την δραματική ιστορία που έχει συνέχεια μεταξύ της Limited Run και της BadLand το Axiom Verge θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή στο Wii U στις 29 Μαρτίου με ένα artbook 32-σελίδων, ένα CD με τα 18 κομμάτια τραγουδιών, ένα CD με making of ντοκιμαντέρ και τέλος ένα poster με δύο όψεις που περιλαμβάνει τον χάρτη του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί πώς θα είναι η Αμερικάνικη έκδοση του παιχνιδιού, κάτι που σημαίνει ότι οι κονσόλες της Ευρωπαϊκής αγοράς δεν θα μπορούν να διαβάσουν το CD.