Το Driveclub αποσύρεται από την αγορά μέσα στην χρονιά και θα κλείσουν οι servers του το 2020

To Driveclub αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά racing παιχνίδια του PlayStation 4, λόγω των εντυπωσιακών γραφικών του, τα οποία επέδειξαν τις δυνάμεις του συστήματος.

Όταν το παιχνίδι κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του PS4 τον Οκτώβριο του 2014 είχε θέματα με την AI η οποία ήταν απρόβλεπτη και είχε επίσης πολλά συνεχόμενα προβλήματα με το Online.

H Evolution Studios έλυσε τα προβλήματα με συνεχείς ενημερώσεις και βελτίωσε την gameplay εμπειρία «οδηγώντας» το παιχνίδι να σημειώνει τις πιο κορυφαίες πωλήσεις για παιχνίδι στο σύστημα.

Η εξέλιξη του Driveclub πήγαινε πάρα πολύ καλά, μέχρι που κυκλοφόρησε τα DLC προσθέτοντας στο παιχνίδι μοτοσυκλέτες, αλλά και λειτουργίες VR.

Ωστόσο παρά την μεγάλη εξέλιξη και επιτυχία του Driveclub, η Sony αποφάσισε να κλείσει την Evolution Studios το 2016 και ένα μεγάλο κομμάτι της πήγε στην Codemasters, η οποία με την σειρά της «χτυπήθηκε» με απολύσεις μετά την κυκλοφορία του Onrush.

Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα και άλλα δυσάρεστα νέα για την διατήρηση αυτού του εντυπωσιακού παιχνιδιού οδήγησης.

Οι Online servers των Driveclub, Driveclub VR και Driveclub Bikes θα κλείσουν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020.

Τo Driveclub και τα DLC θα αποσυρθούν από την αγορά του PlayStation Network Store μέσα στην χρονιά και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019.

Οι παίκτες που θα έχουν στην κατοχή τους τα παιχνίδια και τα DLC θα μπορούν να παίξουν τις λειτουργίες single player μετά το οριστικό κλείσιμο των servers. Όλες οι επικοινωνιακές και Online λειτουργίες δεν θα δουλεύουν πλέον όταν κλείσουν οι servers.

Μετά το πέρας τις 31 Αυγούστου δεν θα μπορείτε πλέον να αγοράσετε το Driveclub. Αν επιθυμείτε να αγοράσετε τον τίτλο είστε ενήμεροι για τις εξελίξεις.

Ένα ακόμη χτύπημα στην διατήρηση παιχνιδιών και το ψηφιακό μέλλον στην gaming βιομηχανία έρχεται να προστεθεί στην λίστα και κάνει τους ανθρώπους να αναρωτιούνται πώς θα σωθούν και θα διατηρηθούν τα παιχνίδια σε «εύθραυστα» περιβάλλοντα όπως ανερχόμενες υπηρεσίες Cloud Xcloud και Google Stadia και άλλες.

Περισσοτερα
Chernobylite
Το παιχνίδι που μεταφέρει το πραγματικό μεταποκαλυπτικό τοπίο του Τσερνόμπιλ