Η Deep Silver ειδοποίησε τους χρήστες του Steam πώς απενεργοποίησε ψηφιακά κλειδιά του Metro Exodus τα οποία είχαν κλαπεί από το εργοστάσιο.

Η εκδότρια εταιρεία δήλωσε με μία ανάρτηση της στο Steam πώς πωλούνταν σε διάφορα ανεπίσημα site παράνομα και κλεμμένα κλειδιά για το παιχνίδι περιπέτειας της 4A Games.

H Steam έκδοση του Metro Exodus ήταν διαθέσιμη για προ-παραγγελία μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2019 μέσα από το κατάστημα όταν και αφαιρέθηκε για να προστεθεί αποκλειστικά στο Epic Games Store. Δεν υπήρχαν άλλα επίσημα κλειδιά στην αγορά, εκτός από το Humble Bundle και το Razer Store οι οποίοι ήταν οι μόνοι υποστηριζόμενοι πωλητές του Metro Exodus στο Steam.

Αυτά τα παράνομα κλειδιά κλάπηκαν από το εργοστάσιο όπου γινόταν η παραγωγή της φυσικής έκδοσης του Metro Exodus πριν γίνει η ανακοίνωση συνεργασίας με την Epic Games για αποκλειστικότητα ορισμένου χρόνου.

Η Deep Silver εξήγησε πώς από τα κλειδιά που βρισκόταν στις φυσικές εκδόσεις που συσκευάστηκαν στο εργοστάσιο έλειπαν εκτελέσιμα αρχεία, «καθώς δεν προορίζονταν για την αγορά».

Η εκδότρια εταιρεία στην συνέχεια έβγαλε ανακοίνωση στο Steam, αφού οι χρήστες έκαναν παράπονα καθώς δεν μπορούσαν να ανοίξουν το παιχνίδι.

Η εταιρεία δήλωσε:

«Δεν γνωρίζαμε πως τα κλειδιά κατέληξαν σε λάθος χέρια. Τα αρχεία ήταν απενεργοποιημένα σε αυτά τα κλειδιά από την αρχή. Η κοινότητα έφερε το θέμα στην προσοχή μας λέγοντας πώς το παιχνίδι που αγόρασαν από ανεπίσημους πωλητές δεν κάνει ενημέρωση. Μετά από έρευνα καταλάβαμε ότι αυτά τα κλειδιά είχαν κλαπεί».

Η Deep Silver δήλωσε πώς απενεργοποίησε όλα τα κλεμμένα μη-αδειοδοτούμενα Steam κλειδιά, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να υπάρχει στην κατοχή κάποιου το παιχνίδι δίχως τα εκτελέσιμα αρχεία. Τέλος, το παιχνίδι αφαιρέθηκε από την συλλογή των παικτών στο Steam που αγόρασαν με αυτό τον τρόπο τα κλεμμένα κλειδιά.

Η εταιρεία συνιστά τους καταναλωτές που επηρεάστηκαν από αυτή την υπόθεση να επικοινωνήσουν με τον πωλητή από όπου το αγόρασαν και να απαιτήσουν επιστροφή των χρημάτων τους.

Το Metro Exodus θα επιστρέψει επισήμως στο Steam μετά τις 14 Φεβρουαρίου 2020.