Η Epic Games προκάλεσε για ακόμη μία φορά «την αναστάτωση» των χρηστών στο Steam με την συμφωνία που έκλεισε με την 2Κ Games για αποκλειστική διανομή της PC έκδοσης του Borderlands 3 για ένα ορισμένο διάστημα.

Οι χρήστες για να δείξουν την δυσαρέσκεια τους σε αυτή την συμφωνία αποφάσισαν να κάνουν κατάχρηση το σύστημα αξιολογήσεων χρηστών του Steam, «βομβαρδίζοντας»όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς Borderlands με αρνητικές αξιολογήσεις προσπαθώντας με κάποιο τρόπο να κάνουν τους ευθύνοντες να αλλάξουν αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, η Valve κατάφερε να απωθήσει αυτές τις «εκτός-θέματος αξιολογήσεις» και τις αφαίρεσε από το συνολικό σκορ, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η νέα πολιτική της εταιρείας στις αξιολογήσεις του Steam.

Αυτή την στιγμή, προβάλεται ένα μήνυμα στις σελίδες Steam του Borderlands και του Borderlands 2 με ειδοποιήσεις ότι «εντοπίστηκε δραστηριότητα αξιολογήσεων εκτός θέματος».

Το Borderlands 2 ήταν το πρώτο παιχνίδι το οποίο εγκαινίασε αυτό το νέο σύστημα με πάνω από 4.000 αξιολογήσεις να έχουν αφαιρεθεί από την καταμέτρηση του σκορ, σύμφωνα με τον Twitter λογαριασμό του Steam Database.

Είναι αναμφίβολα μία ευχάριστη εξέλιξη για το σύστημα αξιολογήσεων της Valve, το οποίο ήταν ένα από τα πιο αδύναμα κομμάτια της εταιρείας και δέχτηκε αρνητική κριτική πολλές φορές.

Όπως και να έχει η Epic Games δηλώνει ότι θα συνεχίσει να κλείνει αποκλειστικές συμφωνίες και δεν έχει πρόθεση να σταματήσει παρά τα πυρά που έχει δεχτεί, με στόχο την εδραίωση του Epic Games Store στην αγορά.