Η Sony, η Microsoft και η Nintendo «βρίσκονται στο μικροσκόπιο» της Αρχής Αγορών και Ανταγωνιστικότητας της Αγγλίας, ένα ανεξάρτητο μη υπουργικό κυβερνητικό τμήμα το οποίο εξετάζει τις εταιρείες αγοράς εάν ακολουθούν το νομικό πλαίσιο.

Η Βρετανική αρχή εξετάζει εάν οι όροι ανανέωσης των υπηρεσιών PlayStation Network, Xbox Live και Nintendo Switch Online είναι δίκαιοι ή παραπλανητικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής, αυτή η έρευνα θα είναι ευρεία και θα προσπαθήσει να πάρει απαντήσεις σε έναν μεγάλο αριθμό από ερωτήματα, όπως για παράδειγμα εάν είναι εύκολο να ακυρώσει ο καταναλωτής συνδρομές ή να πάρει τα χρήματα του πίσω, πόσο δίκαιη είναι η διαδικασία ανανέωσης συμβολαίου; και εάν οι εταιρείες ενημερώνουν ξεκάθαρα και εάν ειδοποιούν πριν λήξει ή γίνει κάποια αλλαγή.

Η Αρχή επικοινώνησε και με τις τρεις εταιρείες για να καταλάβει πώς δουλεύουν οι πρακτικές τους στις Online υπηρεσίες.

Η Αρχή ξεκαθάρισε πώς δεν έβγαλε ακόμη συμπεράσματα για εάν κάποια από τις τρεις εταιρείες παραβιάζει τους νόμους περί προστασίας των καταναλωτών, αλλά μπορεί να κινηθεί νομικά αν αποφασίσει ότι οι πρακτικές τις εκάστοτε εταιρείας είναι άδικοι ή παραπλανητικοί.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η Αρχή δηλώνει πώς θέλει να ακούσει τις απόψεις των Βρετανών καταναλωτών οι οποίοι είναι συνδρομητές σε μία από τις τρεις υπηρεσίες.