Η Sony ανακοίνωσε το 3dRudder ένα νέο περιφερειακό χειριστήριο για το PlayStation VR το οποίο θα υποστηρίζει μία γκάμα με πάνω από 25 συμβατά VR παιχνίδια.

Το 3dRudder είναι ένα χειριστήριο το οποίο καταγράφει τις κινήσεις των ποδιών και βοηθάει στην κινήσεις των παιχνιδιών με το VR. H συσκευή έκανε την πρώτη της εμφάνιση νωρίτερα για το PC, αλλά τώρα η εταιρεία παραγωγής ήρθε σε συμφωνία με την Sony και σχεδίασε ένα νέο για το PlayStation 4.

H συσκευή είναι είναι μία κυκλική επιφάνεια η οποία έχει επάνω της το logo του PlayStation και επιτρέπει γρήγορη «πλοήγηση» στα παιχνίδια του VR με την κίνηση των ποδιών. Υπάρχουν μέσα στην συσκευή ειδικοί σένσορες πίεσης, οι οποίοι διαβάζουν τις κινήσεις των ποδιών και τις μεταφέρουν στην οθόνη.

Στο χειριστήριο δεν υπάρχουν κουμπιά κάτι που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιείται μόνο με τα πόδια, οπότε οι παίκτες θα φορούν το VR, θα έχουν στα χέρια τους το DualShock 4, τα PlayStation Move ή το PSVR Aim χειριστήριο και στα πόδια τους το 3dRudder.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πώς για δυσνόητους λόγους η συσκευή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορθή στάση.

Το χειριστήριο θα υποστηρίζει πάνω από 25 παιχνίδια στην κυκλοφορία του και περισσότερα θα προστεθούν στο μέλλον. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη λίστα των παιχνιδιών από το επίσημο Blog της Sony.

Η συνδεσιμότητα της περιφερειακής σύσκευης θα γίνεται στο PlayStation 4 με το USB καλώδιο το οποίο θα παρέχεται.

Το 3dRudder θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 με τιμή λιανικής πώλησης τα 119€.