Τους τελευταίους μήνες, ένας απροσδιόριστος αριθμός χρηστών που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό Epic Games ανακάλυψε πώς χρησιμοποιήθηκε η διεύθυνση e-mail τους για την δημιουργία ενός λογαριασμού.

Την περασμένη εβδομάδα, η Epic Games δήλωσε στο Kotaku πώς αυτή είναι μία κακόβουλη επίθεση από άλλους χρήστες και ότι η εταιρεία προσπαθεί να αφαιρέσει αυτούς τους λογαριασμούς. Ωστόσο η εταιρεία δεν δήλωσε πόσοι άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από αυτή την επίθεση.

Ένας χρήστης μιλώντας στο Kotaku μοιράστηκε για το πώς ανακάλυψε ότι έπεσε θύμα αυτής της επίθεσης:

«Προσπάθησα πρόσφατα να δημιουργήσω έναν λογαριασμό Epic Games και ανακάλυψα πως ήδη είχα έναν λογαριασμό. Δεν έχω κάνει ποτέ λογαριασμό στην υπηρεσία νωρίτερα».

Ο χρήστης στην συνέχεια το κοίταξε και είδε πως ο λογαριασμός με την διεύθυνση email του ήταν καταγεγραμμένος στην Ταϊλάνδη. Ήταν η ίδια διεύθυνση e-mail την οποία χρησιμοποιούσε για τoν Xbox λογαριασμό του. Όταν το έψαξε παραπάνω ανακάλυψε πώς και άλλοι χρήστες ανέφεραν το ίδιο πρόβλημα στα forums της Epic Games.

Ένας εκπρόσωπος της Epic Games δήλωσε μέσω του Kotaku:

«Ανακαλύψαμε πρόσφατα μία συνεχιζόμενη επίθεση η οποία δημιουργεί λογαριασμούς Epic με την χρήση γνωστών διευθύνσεων e-mail μέσω ένος botnet το οποίο γεφυρώνει πάνω από 500.000 μηχανήματα. Αυτή την στιγμή, διαγράφουμε τους λογαριασμούς και θα προσθέσουμε περισσότερα βήματα επαλήθευσης στην δημιουργία λογαριασμών».

Για το πως οι διευθύνσεις e-mail τέθηκαν σε κίνδυνο στα χέρια κακόβουλων χρηστών ένας μηχανικός της Epic Games απάντησε σε ένα νήμα του PC Gaming Subreddit λέγοντας:

«Το σύστημα λογαριασμών το οποίο βρίσκεται σε ισχύ στο Epic Games Store και το Fortnite δεν έχει τεθεί σε κίνδυνο. Ένας αριθμός λογαριασμών έχει τεθεί σε κίνδυνο ως αποτέλεσμα πολλαπλών αυτοματοποιημένων προσπαθειών από hackers να συνδεθούν σε λογαριασμούς Epic Games με την χρήση συνδυασμών email / κωδικών πρόσβασης οι οποίοι έχουν διαρρεύσει από παραβίαση ασφάλειας από άλλους ιστιότοπους. Τα συμβάντα δεν δείχνουν κάποια σχέση μεταξύ τους».