Ένα εκτελεστικό στέλεχος του Xbox δήλωσε πώς το Google Stadia δεν θα έχει μεγάλη επίδραση στην αγορά προβλέποντας πως θα λείπουν σημαντικά παιχνίδια από την υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσελκύσει κοινό.

Το Google Stadia ανακοινώθηκε στην GDC 2019 τον περασμένο μήνα και είναι πλέον αντίπαλος του Project xCloud της Microsoft. Ο Αμερικάνικος Κολοσσός πιστεύει πως η τεχνολογία της πλατφόρμας είναι εντυπωσιακή αλλά το line-up παιχνιδιών θα είναι αδύνατο.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής marketing του Xbox Mike Nichols μιλώντας στην The Telegraph δήλωσε:

«Οι αναδυόμενοι αντίπαλοι όπως η Google έχουν υποδομές Cloud, μία σημαντική κοινότητα με το YouTube αλλά δεν έχουν το περιεχόμενο που χρειάζεται».

Ο Nichols πρόσθεσε επίσης πώς η Google είναι πιθανόν «να υποφέρει» στο χτίσιμο της πλατφόρμας, επειδή δεν έχει μεγάλες σχέσεις με παραγωγούς βιντεοπαιχνιδιών και εκδότες.

Η Google έκανε τα δοκιμαστικά της υπηρεσίας με το Assassin’s Creed Odyssey της Ubisoft και η Bethesda ανακοίνωσε στα αποκαλυπτήρια του Google Stadia πώς θα συμμετέχει στις προσπάθειες της Google με το Doom Eternal. Πέρα από αυτές τις συνεργασίες παραμένει άγνωστο τι έχει εξασφαλίσει η εταιρεία για την υπηρεσία.

Ο Αμερικάνικος Κολοσσός ανακοίνωσε πώς έχει ιδρύσει ένα δικό του studio το Stadia Games and Entertainment το οποίο διευθύνει το πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Ubisoft και της Electronic Arts η Jade Raymond. Ωστόσο η Raymond έγινε μέλος της Google πολύ πρόσφατα οπότε είναι απίθανο να έχει να ανακοινώσει κάτι πολύ σύντομα.

Το Project xCloud θα επιτρέπει τους χρήστες να παίζουν τα παιχνίδια τους σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου smartphones και tablet. O Nichols δήλωσε στην The Telegraph πώς η υπηρεσία δεν θα αντικαταστήσει τις κονσόλες.

Η Microsoft μέχρι στιγμής έδειξε πώς στο xCloud τρέχουν τίτλοι δικής της παραγωγής, αλλά δήλωσε πώς όλοι οι developers θα μπορέσουν να κάνουν τα παιχνίδια τους συμβατά με την υπηρεσία δίχως επιπρόσθετη εργασία.

H Google δήλωσε πώς θα αποκαλύψει περισσότερα πράγματα από τα πλάνα της για το Stadia κατά την περίοδο του Καλοκαιριού.

Παραμένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι δύο πλατφόρμες Cloud που υπόσχονται να αποτελέσουν έναν εναλλακτικό τρόπο για παιχνίδι.