Ήταν από καιρό γνωστό, ότι η Sony εργάζεται σε μια νέα γενιά κονσόλας PS4, αφού ήδη ο Πρόεδρος Yoshida είχε τονίσει την ανάγκη κονσόλας μετά το Playstation 4 Pro.

Ο επικεφαλής αρχιτεκτονικής του συστήματος Mark Cerny, παραχώρησε συνέντευξη στο Wired στην οποία έκανε αρκετές αποκαλύψεις για το τι να περιμένουμε από το PS5.

Σύμφωνα με τον Cerny, το Playstation 5 θα έχει μια τρίτης γενιάς AMD Ryzen CPU οχτώ πυρήνες στη βάση της μικροαρχιτεκτονικής της εταιρίας των 7nm Zen 2.

Μια custom Radeon GPU θα υποστηρίζει ray tracing και 3D audio rendering όπως και αναλύσεις έως 8K, ενώ ο σκληρός του δίσκος θα είναι τεχνολογίας SSD.

Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι θα είναι backwards compatible με PS4 και το υπάρχον PS VR headset.

Την ίδια ώρα η Microsoft ανακοίνωνε το μοντέλο του Xbox One που δεν θα δέχεται παιχνίδια σε φυσική μορφή, με τον Cerny να τονίζει ότι το Playstation 5 θα υποστηρίζει και παιχνίδια σε δίσκους.

Όσο το πότε θα κυκλοφορήσει; Αυτό δεν θα γίνει σίγουρα το 2019.

Το σίγουρο είναι ότι η Sony ανεβάζει ψηλά τον πήχη των απαίτησεων, την ώρα που η Google με το Stadia θέλει να μπει δυναμικά στην αγορά, ενώ με αγωνία αναμένεται και η απάντηση της Microsoft με το νέο Xbox.