Η επιτροπή αγορών της Μ. Βρετανίας, UKIE βράβευσε παιχνίδια που πούλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα στα καταστήματα της χώρας.

Η λίστα παρακάτω περιλαμβάνει παιχνίδια που πούλησαν 1 εκατομμύριο σε μία πλατφόρμα ξεχωριστά, αυτό πρακτικά σημαίνει τα παιχνίδια που πούλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα ανάμεσα σε πολλαπλές πλατφόρμες τότε δεν μπαίνουν στην λίστα, ενώ για παράδειγμα το Grand Theft Auto V το οποίο πούλησε 1 εκατομμύριο αντίτυπα και στις τέσσερις διαφορετικές πλατφόρμες τότε «παίρνει κατάταξη» τέσσερις φορές.

Μερικά από αυτά τα παιχνίδια που βρίσκονται στην λίστα δεν προκαλούν μεγάλη έκπληξη. Για παράδειγμα υπάρχουν στις πρώτες θέσεις παιχνίδια της Nintendo, Halo, Call of Duty, Grand Theft Auto, Minecraft και FIFA. Οι τίτλοι που προκαλούν έκπληξη είναι τα δύο πρώτα Just Dance παιχνίδια, το Zumba Fitness και το The Simpsons: Hit & Run.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς τα δεδομένα είναι από την GFK, η οποία δεν υπολογίζει ψηφιακές πωλήσεις.

Εδώ είναι η λίστα με τα παιχνίδια που σημείωσαν 1 εκατομμύριο πωλήσεις:

Η επιτροπή βράβευσε επίσης παιχνίδια τα οποία πούλησαν 600.000 αντίτυπα στην Μ. Βρετανία. Αυτή η λίστα έχει πιο ενδιαφέρουσα αφού περιλαμβάνει παιχνίδια όπως τα Colin McRae Rally, Kinect Sports, The Getaway, Driver και άλλα πολλά.

Εδώ είναι η λίστα με τα παιχνίδια που σημείωσαν 600.000 πωλήσεις στην αγορά της Αγγλίας:

Η βράβευση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι μέρος των εκδηλώσεων της UKIE η οποία γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυση της.

Η βράβευση έγινε στο Coutts του Λονδίνου σε μία εκδήλωση όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εταιρειών των Microsoft, Nintendo, Sony, Activision, Codemastets, SEGA, Ubisoft και άλλων για να παραλάβουν τα βραβεία τους.