H Microsoft διοργάνωσε σε ζωντανή σύνδεση τα μεσάνυχτα της Τρίτης το Inside Xbox Show Απριλίου όπου είχε διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με το Xbox και μοιράστηκε διάφορες πληροφορίες για παιχνίδια και λειτουργίες με εκλεκτούς καλεσμένους.

Xbox Game Pass Ultimate

O επικεφαλής των υπηρεσιών Gaming της Microsoft Ben Decker ανακοίνωσε την συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass Ultimate η οποία συνδυάζει τις συνδρομητικές υπηρεσίες Xbox Live Gold και Xbox Live Game Pass όλα με μία τιμή.

Όσοι χρήστες πλήρωσαν ήδη κάποιους μήνες σε μία από αυτές τις υπηρεσίες ξεχωριστά τότε θα μπορούν να προσθέσουν στον λογαριασμό τους και την άλλη σε καλύτερη τιμή όταν φυσικά θα κυκλοφορήσει αυτό το πλάνο προγράμματος.

Το Xbox Live Game Pass Ultimate θα κυκλοφορήσει στις αγορές όπου είναι διαθέσιμες και οι δύο υπηρεσίες μέσα στο 2019 και θα κοστίζει 14,99$ δολάρια τον μήνα. Είναι άγνωστο αυτή την ώρα το κόστος για τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Sea of Thieves

O εκτελεστικός παραγωγός του Sea of Thieves Joe Naete έκανε την εμφάνιση του για το Sea of Thieves παρουσιάζοντας το νέο περιεχόμενο που έρχεται με την επετειακή ενημέρωση σε Xbox One και Windows 10.

Ο Naete ανακοίνωσε το Arena ένα νέο mode όπου οι παίκτες θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους σε 24-λέπτα multiplayer matches γρήγορου ρυθμού.

Έπειτα στην συνέχεια ο παραγωγός ανακοίνωσε τα Tall Tales τα οποία είναι quests που έχουν ιστορία όπου οι παίκτες θα βιώσουν ιστορίες αγάπης, τιμής και προδοσίας στην αναζήτηση θησαυρού στα μυθικά Shores of Gold.

Τέλος, η Rare θα προσθέσει ένα νέο Trading Company το The Hunter’s Call το οποίο προσφέρει στους παίκτες νέους τρόπους για να παίξουν και να κάνουν πρόοδο ψαρεύοντας ψάρια, κυνηγώντας και μαγειρεύοντας.

H ενημέρωση θα κυκλοφορήσει δωρεάν την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 σε Xbox One και Windows 10.

Xbox One S All-Digital Edition

O Larry Hryb διευθυντής προγραμματισμού του Xbox ανακοίνωσε το Xbox One S All-Digital Edition το ποίο θα είναι μία συνισηθισμένη κονσόλα Xbox One δίχως την μονάδα Blu-Ray, συνεπώς δεν θα θα μπορεί να τρέχει φυσικές εκδόσεις παιχνιδιών, αλλά ψηφιακά αντίτυπα από το Xbox Store.

H κονσόλα θα διαθέτει σκληρό δίσκο HDD 1TB και θα έχει προ-εγκατεστημένα τα Sea of Thieves, Minecraft και Forza Horizon 3.

H κονσόλα θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 συμπεριλαμβανομένου και την αγορά της Ελλάδος. Η Microsoft δήλωσε πως θέλει να κρατήσει αυτή την κονσόλα $50 λιγότερο στην αγορά από ότι το αρχικό Xbox One S και  τόνισε πώς προτίθεται να διατηρήσει αυτή την διαφορά μεταξύ των δύο κονσολών στο μέλλον.

Το Xbox One S All Digital Edition έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 299,99€.

Star Wars: Jedi Fallen Order

H ομάδα του Xbox βρέθηκε στο Star Wars Celebration 2019 στο Σικάγο των ΗΠΑ, όπου πήρε συνέντευξη από τον σεναριογράφο της Respawn Entertainment Aaron Contreras δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την πλοκή και τους πρωταγωνιστές του Star Wars: Jedi Fallen Order το οποίο είναι ένα single-player παιχνίδι δίχως Multiplayer στοιχεία.

Το Star Wars: Jedi Fallen Order έρχεται στο Xbox One, PlayStation 4 και PC την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2019.

Xbox Backwards Compatibility

O υπεύθυνος marketing προϊόντων του Xbox Rukari Austin και η παρουσιάστρια Kate Yager ανακοίνωσαν τις νέες προσθήκες στο Xbox Backwards Compatibility πρόγραμμα του Xbox One.

H νέα προσθήκη στο Xbox One Backwards Compatibility προγράμματος είναι το Ninja Gaiden II της Team Ninja και της Koei Tecmo το sequel της hack n’ slash σειράς το οποίο κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Xbox 360 το 2008. Τώρα το παιχνίδι είναι διαθέσιμο στις κονσόλες Xbox One με καλύτερη ανάλυση και απόδοση. O τίτλος είναι πλέον επίσης Xbox One X Εnhanced όπου στο Xbox One X η ανάλυση είναι ακόμα καλύτερη χάρη στην δύναμη της κονσόλας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς για όσους δεν έχουν την φυσική μορφή του Ninja Gaiden II, τότε υπάρχει διαθέσιμη η ψηφιακή έκδοση στο Xbox Store.

Οι ιδιοκτήτες των Xbox One X κονσολών μπορούν επίσης να παίξουν από σήμερα σε βελτιωμένη ανάλυση τα Tom Clancy’s Splinter Cell Double Agent, Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction και Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist, Fable II και Fable III τα οποία ήταν ήδη μέρος του Xbox Backwards Compatibility.

Όλες οι προσθήκες και οι βελτιώσεις είναι διαθέσιμες από σήμερα.

Οι νέες λειτουργίες Gaming για τα Windows 10

O διευθυντής προγραμματισμού του Xbox Larry Hryb πήρε συνέντευξη από τον εκτελεστικό διευθυντή πλατφόρμας PC Kripal Kavi και τον επικεφαλής του Xbox Live Dan McCulloch σχετικά με τις νέες λειτουργίες Gaming που έρχονται στα Windows 10 σύντομα.

Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα παιχνίδια τους, να μετατρέπουν τον ήχο, να συνδέονται με το Spotify και να κάνουν stream με την χρήση του νέου Game Bar στα Windows 10.

Συνέντευξη με τον Διευθυντή του Xbox Phil Spencer

Ο Hryb πήρε επίσης συνέντευξη και από τον Διευθυντή του Xbox Phil Spencer μιλώντας για τις προετοιμασίες για την E3, τα Xbox Studios και την εμπειρία του με το Project xCloud.