“Αφού ανατίναξε τα πόδια του σε ένα speed-run για παγκόσμιο ρεκόρ, ο Octavio “Octane” Silva μπαίνει στα Apex Games με μεταλλικά πόδια και ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες”. 

Αυτό είναι ένα μέρος του βιογραφικού του Octane, του πιο πρόσφατου χαρακτήρα που προστέθηκε στο Apex Legends και που ήδη έχει γίνει αγαπητός στους παίχτες του παιχνιδιού, που δείχνουν να τον προτιμούν.

Χαρακτηριστικό του Octane δεν είναι άλλο από την τρομερή του ταχύτητα που προέρχεται από το skill του.

Η έμπνευση των δημιουργών του, φαίνεται να προέρχεται από τον τρόπο που ένας χρήστης του Reddit, o  /u/cash_mayo, κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Gauntlet στο Titanfall 2, αφού κατόρθωσε να το ολοκληρώσει σε μόλις 12 δευτερόλεπτα!

Δείτε εδώ το βίντεο της προσπάθειας του Cash Mayo:

Όπως βλέπετε και στο βίντεο, ο Cash Mayo στην προσπάθεια του χρησιμοποίησε χειροβομβίδες που του έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για το ρεκόρ του.

Έτσι λοιπόν εξηγούνται τα μεταλλικά πόδια του Octane, ο οποίος στην πραγματικότητα προέρχεται από την προσπάθεια του Cash Mayo στο Titanfall 2, με την Respawn να αναγνωρίζει την προσπάθεια και την εφευρετικότητα του χρήστη αφιερώνοντας του έναν ολόκληρο χαρακτήρα στο Apex Legends!