17.000 παίκτες του Pokemon Go και του Ingress βοήθησαν την εταιρεία παραγωγής Niantic να συλλέξει 145 τόνους σκουπιδιών από όλο τον κόσμο με αφορμή την ημέρα Γης 2019.

Οι παίκτες από 41 διαφορετικές χώρες συνεργάστηκαν με την Niantic εθελοντικά στην δεύτερη ετήσια προσπάθεια συλλογής σκουπιδιών για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί πώς μη-κυβερνητικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις διεξήγαγαν 176 εκδηλώσεις από τις οποίες η μεγαλύτερη πλειοψηφία των 476 δραστηριοτήτων τακτοποιήθηκε από τους παίκτες.

Ο Yennie Solheim Fuller της Niantic έγραψε σε μία ανάρτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα:

«Είμαστε έκπληκτοι για τα κατορθώματα των συμμετεχόντων. Μία προσπάθεια όπως αυτή υποδηλώνει την επίδραση που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι όταν συνεργάζονται και δουλεύουν ομαδικά. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε ομάδες από 1 μέχρι 2.500 άτομα μαζί με κυβερνητικές οργανώσεις, εθελοντές και μέλη της κοινότητας και έκαναν αυτή την υπέροχη προσπάθεια».

Η Niantic για να συγκεντρώσει συμμετέχοντες σε αυτή την καταπληκτική δράση δημιούργησε μία σειρά από ειδικά events στο Pokemon Go τα οποία διευκολύναν την πρόοδο και την συλλογή Pokemon. Οι παίκτες που συμμετείχαν σε αυτές τις προσπάθειες καθαρισμού είχαν επίσης την δυνατότητα να λάβουν bonus αμοιβές στο παιχνίδι.