Η Ubisoft όπως φαίνεται προσπαθεί να αποτρέψει τις πωλήσεις κλειδιών για τα παιχνίδια της στο PC μέσω της «γκρίζας αγοράς» με μία νέα διαδικασία η οποία ονομάζεται «αθόρυβη ενεργοποίηση κλειδιού».

Αυτό το νέο σύστημα θα ζητά από τον καταναλωτή τα στοιχεία του λογαριασμού του στο Uplay και όταν συνδεθεί την επόμενη φορά, τότε το παιχνίδι που αγόρασε θα βρίσκεται στην συλλογή δίχως ο ίδιος ούτε και ο πωλητής να μπορεί να δει τον κωδικό ή να τον ενεργοποιήσει.

Η Genba πιστεύει πώς αυτό το νέο σύστημα θα σταματήσει την πώληση κλεμμένων και των ακατάλληλων κωδικών μέσω της «γκρίζας αγοράς».

Ο CEO της Genba Digital Matt Murphy δήλωσε στο GamesIndustry.biz:

«Αυτή η διαδικασία δίνει στους εκδότες περισσότερο έλεγχο στο τρόπο διανομής των προϊόντων τους σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο -στέλνοντας μία λίστα στο Excel με τους κωδικούς και δίνοντας τους όρους πώλησης στους πωλητές.

Αν κάποιος επισκεφθεί μία ιστοσελίδα όπως το Fanatical και αγοράσει ένα προϊόν της Ubisoft θα τον ανακατευθύνει στο ταμείο και από εκεί θα του ζητήσει να κάνει είσοδο στον λογαριασμό Uplay και αν τυχόν δεν έχει ο χρήστης τότε ζητείται η δημιουργία ενός λογαριασμού στην υπηρεσία. Το παιχνίδι στην συνέχεια ενεργοποιείται αυτόματα στο Uplay. To Fanatical και ο καταναλωτής δεν λαμβάνουν τον κωδικό. Απλά κάνοντας μία σύνδεση στο Uplay το παιχνίδι θα βρίσκεται στην συλλογή σαν να έγινε η αγορά μέσω του Uplay Store.

Αυτή η διαδικασία αποτρέπει κλειδιά να τροφοδοτούνται ανεξέλεγκτα και εξαλείφεται έτσι η δυνατότητα μεταπώλησης τους στην αγορά. Υποθέτω πώς κάποιος μπορεί να πουλήσει τον λογαριασμό του, αλλά θα το καταλάβει η εταιρεία αν και είναι ένας πολύ δύσκολος τρόπος πώλησης παιχνιδιών».