H Ubisoft Massive μετά την κυκλοφορία και την συνεχή ανάπτυξη περιεχομένου του Tom Clancy’s The Division αποφάσισε να δημιουργήσει και κυκλοφόρησε το δεύτερο παιχνίδι της Open World Multiplayer σειράς.

Αξίζει να αναφέρουμε πριν σας παρουσιάσουμε το review πώς απαιτείται σύνδεση στο Internet για να παίξετε το The Division 2.

«Στο χείλος της καταστροφής»

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται στο απόλυτο χάος μετά την επιδημία που εξαπλώθηκε αφήνοντας πίσω πολλούς νεκρούς και αρρώστους.

Κάποιοι άνθρωποι ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν αυτή την κατάσταση και πήραν τον έλεγχο της περιοχής με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν εγκληματικές στρατιές κάνοντας στην ουσία ένα πραξικόπημα, το οποίο απειλεί όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν πρώην στρατιωτικοί, αναρχικοί και άνθρωποι με ασθένειες οι οποίοι υποχρεώθηκαν να ζουν στην καραντίνα και όλοι αυτοί έχουν «δίψα για εκδίκηση».

Θα αναλάβετε τον ρόλο ενός πράκτορα της ομάδας επιχειρήσεων The Division η οποία επιθυμεί να φέρει την ειρήνη και να αποτρέψει αυτά τα εγκληματικά στοιχεία σε αυτό το τεράστιο ατμοσφαιρικό Open World Multiplayer Shooter τρίτου προσώπου.

Πλούσιο Gameplay

Όλο το περιεχόμενο του The Division 2 μπορείτε να το παίξετε μόνοι σας ή με φίλους μέχρι και 4 παίκτες στο PvE. Υπάρχουν και διάφορα modes με PvP λειτουργίες τις οποίες θα αναλύσουμε παρακάτω.

Η Ubisoft Massive Entertainment χρησιμοποίησε την ίδια συνταγή για την ανάπτυξη του The Division 2 από άποψη gameplay και ελέγχου χαρακτήρα με κάποιες βελτιώσεις σε ότι έχει να κάνει με το UI και την ΑΙ του παιχνιδιού.

Στο The Division 2 θα δώσετε επικές μάχες με την AI η οποία είναι σαφώς πιο βελτιωμένη και ανεπτυγμένη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Οι εχθροί σας έχουν συγκεκριμένα επίπεδα δυσκολίας και κάποιοι από αυτούς μάλιστα θα είναι πιο συγχρονισμένοι με τις κινήσεις και τις τακτικές τους απέναντι σας.

Το σύστημα μάχης συνολικά είναι πιο ικανοποιητικό σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι. Για παράδειγμα, οι πιο σκληροί εχθροί οι οποίοι είναι σωσμένοι με εκρηκτικά ή άλλοι που έχουν επιπρόσθετα αλεξίσφαιρα και όπλα συμπλοκής συνήθως δεν κάθονται να τρώνε σφαίρες συνεχώς όπως γινόταν στο αρχικό τίτλο. Θα πρέπει να αποφασίσετε και να κάνετε διάφορες στρατηγικές κινήσεις για να τους εξολοθρεύσετε την πανοπλία ή τα εκρηκτικά κάνοντας έτσι επιπρόσθετη ζημιά που προσφέρουν διάφορα εικονικά εφέ με το αποτέλεσμα να είναι απολαυστικό.

Στο The Division 2 εκτός από τις αποστολές της ιστορίας θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την εντυπωσιακή 1:1 αναπαράσταση της «αποκαλυπτικής» Ουάσιγκτον όπου θα αντικρίσετε διάφορα συναρπαστικά ιστορικά κτίρια τα οποία είναι βασισμένα στην Ελληνική και την Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική όπως το Μνημείο του Λίνκολν, τον Λευκό Οίκο ο οποίος θα είναι η βάση επιχειρήσεων σας, το Αμερικάνικο Καπιτώλιο, το χαρακτηριστικό Οβελίσκο μνημείο της Ουάσιγκτον και πολλά άλλα. Εκτός από τα μνημεία θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και διάφορα πραγματικά μουσεία ανάμεσα τους το Εθνικό Μουσείο Αέρα και Διαστήματος και το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας.

Στην πολιτεία της Ουάσιγκτον θα έχετε την δυνατότητα επίσης να κατακτήσετε περιοχές οι οποίες βρίσκονται στην κατοχή των εγκληματικών ομάδων και να τις παραδώσετε στους πολίτες. Υπάρχουν επίσης και διάφορες δραστηριότητες όπως τα Bounties όπου θα σκοτώσετε επίλεκτους στόχους για διάφορες αμοιβές ή τα Projects όπου θα βοηθήσετε τον κόσμο να χτίσει υποδομές συλλέγοντας και παραδίδοντας υλικά όπως νερό, κεραμικά, ξύλο και άλλα διάφορα για μία καλύτερη ζωή.

To περιβάλλον του Division 2 περιλαμβάνει επίσης τρία διαφορετικά Dark Zones τα οποία στην ουσία είναι περιοχές που υποτίθεται ότι έχουν κλείσει και έχουν μείνει άθικτες για πολλούς μήνες. Σε αυτές τις περιοχές θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα διαφορετικά περιβάλλοντα και να αντιμετωπίσετε την ΑΙ και άλλους παίκτες Online για την συλλογή ακόμα καλύτερου loot.

Το Division 2 εκτός από την PVE εμπειρία εμπεριέχει και PVP λειτουργίες Multiplayer, το Confict. To Conflict χωρίζει τους παίκτες σε ομάδες και τους τοποθετεί σε διάφορους χάρτες παρμένες από τοποθεσίες του παιχνιδιού. Μπορείτε να παίξετε το Skirmish όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσετε σε ένα αγώνα θανάτου την αντίπαλη ομάδα, η ομάδα με τα περισσότερα kills θα είναι η νικήτρια και τέλος το Domination όπου θα προσπαθήσετε να κατακτήσετε τις περισσότερες ζώνες, η νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Υπάρχουν και άλλα χρήσιμα εργαλεία για τους παίκτες αν επιθυμούν να βρουν άλλους παίκτες για να ολοκληρώσουν διάφορες δραστηριότητες στο Division 2 όπως το σύστημα Clans όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ή να γίνεται ένα μέλος κάποιας ομάδας και να παίζεται μαζί ή και η επιλογή Matchmake η οποία σας βρίσκει matches με άλλους παίκτες.

Το Customization και το σύστημα προόδου

To πρώτο πράγμα που θα σας ζητηθεί να κάνετε στο The Division 2 θα είναι η δημιουργία ενός χαρακτήρα από την ικανοποιητική ποικιλία επιλογών που διατίθεται όπως ρούχα, τατουάζ, γυαλιά, καπέλα, παπούτσια και άλλα.

Τα είδη ένδυσης, τα emotes και τα skins για όπλα βρίσκονται πίσω από τα microtransactions του παιχνιδιού και αγοράζονται με τα Premium Credits. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, πώς ορισμένα από αυτά αντικείμενα δίνονται ανοίγοντας τα Apparel Boxes με την χρήση των Credits που παρέχονται με την πρόοδο στο παιχνίδι.

Στο The Division 2 θα έχετε την δυνατότητα να ανεβάσετε επίπεδα ολοκληρώνοντας αποστολές και δραστηριότητες και εξολοθρεύοντας την ΑΙ η οποία ανεβαίνει και εκείνη επίπεδο μαζί με την πρόοδο σας.

Η ΑΙ είναι ιδιαίτερα σκληρή σε κάποια σημεία και για αυτό τον λόγο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που σας ενημερώνουν τι επίπεδο πρέπει να είστε για να παίξετε την συγκεκριμένη αποστολή ή δραστηριότητα. Αν επιθυμείτε μπορείτε να παίξετε κάποιες αποστολές ακόμη και αν βρίσκεστε στα πιο χαμηλά επίπεδα αλλά ο πήχης δυσκολίας είναι τεράστιος και δεν συνιστάται.

Το Division 2 είναι ένα loot shooter και για αυτό τον λόγο υπάρχει πλούσιο loot για να συλλέξετε από διάφορα κουτιά και τσάντες που βρίσκονται διασκορπισμένα στην περιοχή ή και εμφανίζεται με το πέσιμο των εχθρών.

Το loot αποτελείται από όπλα, αλεξίσφαιρα, τσάντες, μάσκες οξυγόνου, προστατευτικά γάντια, επιγονατίδες, θήκες για όπλα και εκρηκτικά. Σημειωτέον είναι ότι το κάθε όπλο και αντικείμενο έχει τα δικά του επίπεδα και στατιστικά.

Μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε τον χαρακτήρα σας με διάφορα skills τα οποία σας δίνουν χρήσιμα εργαλεία τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πεδίο μάχης, όπως για παράδειγμα Drones, εκτοξευτήρα χημικών ουσιών, νάρκες, ασπίδες και άλλα διάφορα ακόμη.

Γραφικά – Ήχος

H Ubisoft Massive για την ανάπτυξη του παιχνιδιού χρησιμοποίησε την Snowdrop Engine η οποία προσφέρει συναρπαστικά γραφικά. Αν και το τοπίο είναι «αποκαλυπτικό», τα χρώματα είναι ζωηρόχρωμα με πολλές λεπτομέρειες. Το ανάγλυφο της πολιτείας της Ουάσιγκτον είναι πολύ ρεαλιστικό με όλα τα καταπληκτικά μουσεία και τα μνημεία και οι χώροι να προσφέρουν ευχάριστα συναισθήματα. Αποτυπώνεται από το πρώτο λεπτό η φροντίδα και η προσοχή στην απεικόνιση των περιβαλλόντων χώρων.

Οι παραγωγοί με την Snowdrop Engine κατάφεραν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά μοντέλα εφέ για τα εκρηκτικά στα περιβάλλοντα με όλα να τυλίγονται στις φλόγες όταν πυροβολείτε σε εύφλεκτα υλικά.

Επιπροσθέτως το The Division 2 περιλαμβάνει και συναρπαστικά εφέ καιρού αλλάζοντας τους τρόπους παιχνιδιού, για παράδειγμα αν βρεθείτε σε μία αμμοθύελλα ή ομίχλη τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολη η όραση για εσάς αλλά και για τους εχθρούς σας αλλάζοντας εντελώς την προσέγγιση σας.

Όπως αναφέραμε αρχικά έγιναν και τεράστιες αλλαγές στο UI που προσφέρει ποικίλες επιλογές όπως αφηγητή, μετακίνηση του UI, μεγέθυνση της γραμματοσειράς των υποτίτλων και αντίθεση και άλλα πολλά κάνοντας το παιχνίδι πιο προσβάσιμο για όλους τους παίκτες.

Ο ήχος του The Division 2 είναι επίσης εντυπωσιακός σε όλους τους τομείς. Οι ερμηνείες των ηθοποιών για την ενσάρκωση διάφορων χαρακτήρων είναι ωραίες, υπάρχει όμορφη ηλεκτρονική μουσική η οποία συνοδεύει εσάς καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και τέλος υπάρχουν υπέροχα ηχητικά εφέ της φύσης, για όπλα και τις εκρήξεις δίνοντας πνοή στον τίτλο.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Tom Clancy’s The Division 2 είναι συναρπαστικό παιχνίδι shooter τρίτου προσώπου σε όλους τους τομείς με πολλά πράγματα για να κάνετε και να εξερευνήσετε.

Θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε μόνοι σας ή με φίλους ένα ψηφιακό ταξίδι στην Ουάσιγκτον να επισκεφθείτε όμορφες τοποθεσίες όπου θα μαζέψετε πολύτιμο loot και θα εξολοθρεύσετε διάφορα εγκληματικά στοιχεία για να σώσετε την ανθρωπότητα.

Η AI σε μερικά σημεία είναι αρκετά δύσκολη έως και άδικη σε μερικές αποστολές για τους παίκτες που παίζουν μόνοι τους, αλλά υπάρχει χώρος για την Ubisoft να τα διορθώσει όσο το παιχνίδι θα εξελίσσεται με δωρεάν ενημερώσεις.

Η εταιρεία παραγωγής υποσχέθηκε πώς θα κυκλοφορήσει διάφορα δωρεάν πακέτα DLC τα οποία θα προσφέρουν νέο περιεχόμενο και αποστολές, αλλά θα υπάρχουν και DLC επί πληρωμής για τους κατόχους του Season Pass.

Το The Division 2 προσφέρει επίσης μία πλούσια γκάμα από όπλα από όλα τα είδη όπως καραμπίνες, σκοπευτήρες, οπλοπολυβόλα, υποπολυβόλα, πιστόλια και άλλα διάφορα κατάλληλα για το πεδίο μάχης.

Αν σας αρέσουν τα Open World Multiplayer Shooter παιχνίδια τότε ναι πρέπει το The Division 2 να έχει μία θέση για την συλλογή σας δίχως κάποια αμφιβολία.

silver