Η Tencent προσπαθούσε εδώ και ένα χρόνο να εγκρίνει τη δημιουργία εσόδων για το PUBG Mobile στην Κίνα, όμως οι κρατικοί φορείς δεν άναβαν το “πράσινο φως” χωρίς να είναι σαφές εάν αυτό οφειλόταν στη βία του παιχνιδιού ή στην αρνητική στάση της χώρας προς το online gaming.

Σε κάθε περίπτωση, ένα παιχνίδι χωρίς έσοδα είναι “νεκρό”, και η Tencent έχει αποφασίσει να το κλείσει. Έτσι προέκυψε το Game for Peace, που έχει ήδη εγκριθεί από την κινεζική κυβέρνηση για τη δημιουργία εσόδων.

Το νέο αυτό παιχνίδι είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το PUBG Mobile – παρόλο που η Tencent είπε στο Reuters ότι ανήκουν σε δύο “πολύ διαφορετικά είδη παιχνιδιών”, με το Game for Peace να διερευνά αντιτρομοκρατικά θέματα και να υμνεί ” τους πολεμιστές που φυλάσσουν τον εναέριο χώρο” της Κίνας!

Υπάρχει τουλάχιστον μια βασική διαφορά. Πρόσφατα, η κινεζική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διαδικασία εγκρίσεων για να απαγορεύσει πράγματα όπως το τζόγο, την βία και την αυτοκρατορική ιστορία στα βιντεοπαιχνίδια, πράγματα που αποφεύγει και το Game for Peace. Αντί για αίμα και πτώματα, οι εχθροί στο παιχνίδι χαιρετούν χαρούμενα όταν πεθαίνουν!