Το Devil May Cry V αποτελεί το πέμπτο κεφάλαιο της θρυλικής hack n’ slash σειράς παιχνιδιών της Capcom.

Το παιχνίδι είναι Single-Player τρίτου προσώπου και διηγείται την ιστορία τριών ανθρώπων οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν δαίμονες και «απαίσια» πλάσματα του απόκοσμου.

Η επιστροφή του απόκοσμου

Αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του Devil May Cry 4 εμφανίζεται ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο στην Red Grave City, ένα δαιμονικό γιγαντιαίο δέντρο ανθίζει ξαφνικά στην μέση της πόλης και απορροφάει το αίμα των κατοίκων.

Ο Nero που πρωτοεμφανίστηκε στο Devil May Cry 4 μαζί με την βοηθό του και δημιουργό των όπλων του την Nico θα ταξιδέψουν στην Red Grave City μαζί με το ειδικό τους Devil May Cry βαν και θα ερευνήσουν αυτό το γεγονός και θα έρθουν αντιμέτωποι με ορδές από δαιμονικά και απαίσια πλάσματα, ενώ θα συναντήσει τον θρύλο της σειράς Dante και έναν μυστήριο χαρακτήρα τον V.

Σε αυτή την ιστορία θα αναλάβετε τους ρόλους και των τριών χαρακτήρων με τον κάθε έναν από αυτούς να έχει διαφορετικές δυνάμεις και στυλ μάχης.

Απολαυστικό Κλασικό Gameplay

Το gameplay του Devil May Cry V είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι γρήγορο σε ρυθμό και να προσφέρει διασκεδαστικές και καθηλωτικές μάχες δηλαδή στοιχεία που έκαναν πασίγνωστη την σειρά στους gamers.

Στο Devil May Cry V θα αναλάβετε τον έλεγχο του Nero o οποίος είναι εξοπλισμένος με το Devil Trigger Arm που προσφέρει διάφορα είδη όπλων και όλα αυτά πάνω στο χέρι του, μαζί με συνηθισμένα όπλα όπως σπαθιά και πιστόλια. Ο Dante έχει τρία διαφορετικά στυλ μάχης, και φονικά γιγαντιαία σπαθιά αλλά και όπλα όπως καραμπίνα, ρουκέτα, μαγικά καπέλα μαζί με τεράστιες δαιμονικές υπερδυνάμεις. Τέλος ο V, είναι ο πιο αδύναμος «της παρέας» αλλά διαθέτει τρεις πολύ δυνατούς φίλους που τον ακολουθούν όπως το γιγάντιο πλάσμα Nightmare το οποίο μπορεί να συνθλίψει ότι βρεθεί μπροστά του, το φτερωτό δαιμονικό πουλί Griffon που ρίχνει φονικές αστραπές και την δαιμονική γάτα Shadow που καταβροχθίζει τα εχθρικά πλάσματα με ακρίβεια.

Με αυτούς τους χαρακτήρες θα αντιμετωπίσετε διάφορα είδη πλασμάτων και δαιμόνων και πολλά bosses που σας θέλουν νεκρό. Θα τους αντιμετωπίσετε με αυτό το απολαυστικό σύστημα μάχης κάνοντας φονικά combos τα οποία επίσης αξιολογούνται στο τέλος κάθε αποστολής προσφέροντας ένα τελικό rank όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Στο παιχνίδι θα έχετε την δυνατότητα επίσης να συλλέξετε τα Red Orbs από τα πλάσματα που θα κατασπαράξετε ή από τις θήκες των ριζών του γιγαντιαίου δέντρου. Τα Red Orbs θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την αγορά Devil Triggers για τον Nero, το ξεκλείδωμα κινήσεων από την Nico στο βαν Devil May Cry που θα μπορέσετε να καλέσετε από τους τηλεφωνικούς θαλάμους που βρίσκονται διασκορπισμένοι στα επίπεδα ή πριν το ξεκίνημα κάθε αποστολής.

Υπάρχουν και άλλα orbs που θα βρείτε διασκορπισμένα σε ειδικά σημεία των επιπέδων όπως τα Green τα οποία προσφέρουν υγεία, τα White Orbs που προσφέρουν ένα συγκεκριμένο αριθμό από Devil Triggers, τα Gold Ords που σας δίνουν την ευκαιρία να επανέλθετε στο παιχνίδι και άλλα διάφορα Orbs που σας προσφέρουν μέγιστες δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς στο Devil May Cry V υπάρχουν επίσης βασικές Online Mutliplayer λειτουργίες αλλά δεν θα μπορείτε να παίξετε με φίλους ή γνωστούς. Όταν παίζετε μόνοι σας, μπορούν να μπουν και άλλοι παίκτες που παίζουν το ίδια επίπεδο με εσάς και θα έχετε την δυνατότητα να τους αξιολογείτε με αμοιβή τα σημαντικά Gold Orbs.

Γραφικά – Ήχος

Η Capcom για την ανάπτυξη του Devil May Cry V χρησιμοποίησε την RE Engine από την σειρά παιχνιδιών Resident Evil η οποία προσφέρει υπέροχα λεπτομερή γραφικά σε χώρους, στους χαρακτήρες, στα πλάσματα και στα εφέ με εξαιρετική απόδοση σε όλες τις πλατφόρμες.

Οι παραγωγοί έκαναν εξαιρετική δουλειά στην απεικόνιση συνολικά όλων των γραφικών λεπτομερειών του παιχνιδιού. Τα εφέ μάχης είναι εξαιρετικά με τα πλάσματα να διαλύονται στις μάχες προσφέροντας ένα πιο απολαυστικό αποτέλεσμα.

Ο ήχος είναι επίσης συναρπαστικός με την Rock μουσική να συνοδεύει το παιχνίδι μετά από κάθε χτύπημα δαιμονικών πλασμάτων. Τέλος, οι συντελεστές που ενσάρκωσαν τους ρόλους των χαρακτήρων του παιχνιδιού έκαναν εκπληκτική δουλειά με όλους να ακούγονται τέλεια και να προσφέρουν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Αξίζει να το αγοράσω;

H Capcom επέστρεψε στην Devil May Cry σειρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Devil May Cry V είναι αυτό το παιχνίδι που είχε ανάγκη η σειρά και όλοι οι οπαδοί της εδώ και πολλά χρόνια προσφέροντας μία καθηλωτική περιπέτεια με ένα αρκετά δυνατό gameplay.

Θα απολαύσετε μία ιστορία με τρεις διαφορετικούς πρωταγωνιστές όπου θα εξολοθρεύσετε διάφορα είδη δαιμόνων και πλασμάτων με δεκάδες τρόπους προσπαθώντας να εκτελέσετε εντυπωσιακά combos που συνοδεύονται με υπέροχη μουσική επένδυση και συναρπαστικά φωτεινά και ηχητικά εφέ.

Το Devil May Cry V είναι ένα εξαίσιο hack n’ slash παιχνίδι που πρόκειται να λατρέψουν οι οπαδοί και να απολαύσουν οι νέοι παίκτες της σειράς. Αν σας αρέσουν τα hack n’ slash παιχνίδια και επιθυμείτε «να χτυπάτε αλύπητα» δαιμόνια πλάσματα τότε πρέπει να βρίσκεται ο τίτλος στα ράφια σας.

silver