Τον περασμένο Φεβρουάριο σας ενημερώσαμε πώς το Devotion ένα horror παιχνίδι από την Ταϊβανέζικη εταιρεία παραγωγής Red Candle Games προκάλεσε αντιδράσεις όταν κάποιοι παίκτες ανακάλυψαν ότι περιείχε μία αφίσα η οποία έγραφε: «O Xi Jinping Γουΐνι το Αρκουδάκι είναι ηλίθιος» ως αναφορά σε ένα meme που δημιουργήθηκε λόγω της απόφασης του προέδρου της Κίνας να απαγορεύσει την προβολή του δημοφιλούς καρτούν στην χώρα το 2017.

H ομάδα ζήτησε συγγνώμη για αυτό το γεγονός και αφαίρεσε την αφίσα από το παιχνίδι, ωστόσο η κατάσταση παρέμεινε η ίδια και έβγαιναν και άλλα αρνητικά reviews από χρήστες στο Steam, ώσπου η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει το παιχνίδι από την ψηφιακή πλατφόρμα. To παιχνίδι δεν υπάρχει άλλο πια μέχρι και σήμερα.

Η Red Candle για την αφαίρεση του παιχνιδιού έδωσε ως λόγο κάποια τεχνικά προβλήματα που προκαλούσαν απρόβλεπτα crashes στα συστήματα αλλά και την επιθυμία να ηρεμήσει τα πνεύματα της κοινότητας για το αμφιλεγόμενο συμβάν.

Τρεις μήνες μετά την αφαίρεση του παιχνιδιού στα Steam Forums του παιχνιδιού υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν την επιστροφή του τίτλου και αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να το αγοράσουν αλλά και κάποιοι άλλοι που διαφωνούν για την Κινέζικη πολιτική.

Ένας εκπρόσωπος της Red Candle δήλωσε στο Kotaku για το Devotion:

«Υπάρχει μία αβεβαιότητα στα μελλοντικά μας πλάνα. Σας παρακαλούμε καταλάβετε πώς δεν είναι βολικό για εμάς να μοιραστούμε πληροφορίες δημοσίως αυτή την στιγμή».