Η Starbreeze πούλησε την Ινδική της θυγατρική εταιρεία στην Rockstar Games, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει στην βιομηχανία.

Η Σουηδική επιχείρηση πίσω από το Payday πούλησε την θυγατρική εταιρεία της και εξωτερική εταιρεία παραγωγής Dhruva στην Rockstar Games σε μία συμφωνία 7.9 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του Ιουνίου.

Η Dhruva είναι Ινδική εταιρεία η οποία δούλεψε ως εξωτερικός συνεργάτης σε τίτλους όπως το Halo 5: Guardians, την σειρά Forza, το Prey, την Fallout σειρά και άλλα πολλά.

Η Starbreeze πρόσφατα έχασε τα πνευματικά δικαιώματα του Overkill’s The Walking Dead το οποίο στην συνέχεια αφαιρέθηκε από το κατάστημα του Steam και ακυρώθηκε η ανάπτυξη των εκδόσεων στις κονσόλες μετά την τεράστια αποτυχία λόγω σχεδιαστικών και τεχνικών προβλημάτων που είχε.

Η Σουηδική εταιρεία προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά πουλώντας τμήματα της επιχείρησης από την περασμένη χρονιά καθώς θα επικεντρώνεται «στον πυρήνα» της επιχείρησης. Η εταιρεία πούλησε στους δημιουργούς των παιχνιδιών τα δικαιώματα έκδοσης που είχε αγοράσει όπως το 10 Crowns της Mohawk Games και το System Shock 3 της OtherSide.

Οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι για την Starbreeze, καθώς σε ένα πρόσφατο σημείωμα οικονομικών αποτελεσμάτων παραδέχθηκε πώς δεν έχει αρκετά ασφαλισμένα χρήματα για να συνεχίσει η λειτουργία της επιχείρησης για την επόμενη χρονιά και επιπλέον απειλείται με ρευστοποίηση μετοχών πριν το μεσαίο τέταρτο του 2019 αν δεν δοθούν περισσότερα χρήματα στην επιχείρηση.

Η πώληση της Dhruva στην Rockstar Games μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «μία μικρή ανάσα» για αυτές τις κρίσιμες στιγμές του θρυλικού Σουηδικού Studio.