Το Minecraft είναι πλέον 10 χρονών και η Microsoft αποφάσισε να το γιορτάσει με έναν τεράστιο χάρτη που περιέχει ένα μεγάλο θεματικό μουσείο που διηγείται την ιστορία του τίτλου με εκθέματα και δραστηριότητες δωρεάν για όλους τους παίκτες.

Για να εξερευνήσετε αυτό τον δωρεάν χάρτη θα πρέπει πρώτα να παίξετε το Minecraft σε πλατφόρμες που υποστηρίζουν την Bedrock έκδοση όπως το Xbox One, Nintendo Switch, Windows 10, iOS και Android συσκευές. Υπάρχει και μία έκδοση του χάρτη την οποία μπορούν να κατεβάσουν οι παίκτες της Minecraft Java έκδοσης.

Ο χάρτης, ο οποίος δημιουργήθηκε από την Blockworks ένα studio το οποίο εξειδικεύεται στης δημιουργίες του Minecraft περιέχει πέντε διαφορετικά εδάφη που κάθε ένα από αυτά είναι θεματικά διακοσμημένα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ταξιδέψετε στους κήπους των Mob, στα Biomedomes, στο Μουσείο των Redstone, την Ακαδημία και στην μέση το Θησαυροφυλάκιο το οποίο περιέχει το κάθε κομμάτι στο Minecraft ξεχωριστά ως εκθέματα.

Το κάθε έκθεμα διαθέτει εγχειρίδιο το οποίο εξηγεί και δίνει περισσότερες πληροφορίες όπως ένα μουσείο. Σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν επίσης διάφορα mini games και δραστηριότητες για να απολαύσετε και easter eggs για να ανακαλύψετε, σύμφωνα με την Mojang.

H Microsoft επίσης ανακοίνωσε περισσότερες μεγάλες ανακοινώσεις για το Minecraft στις 17 Μαΐου 2019 για να γιορτάσει τα 250 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις και βέβαια την δέκατη επέτειο του παιχνιδιού.