H Microsoft την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την δεύτερη παρτίδα παιχνιδιών του Original Xbox Backwards Compatibility, το οποίο επιτρέπει τους χρήστες του Xbox One να παίξουν επιλεγμένα παιχνίδια του αρχικού Xbox με την χρήση του δίσκου ή σε ψηφιακή μορφή.

Μοιραστήκαμε μαζί σας 10 επιθυμίες μας που θα θέλαμε για το πρόγραμμα που κάποια από αυτά όντως προστέθηκαν αργότερα. Έπειτα σας παρουσιάσαμε τις εντυπώσεις μας από την εμπειρία μας από τα 13 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβρη του 2017.

Τώρα θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω τις εντυπώσεις μας και λίγα λόγια για την δεύτερη παρτίδα παιχνιδιών του αρχικού Xbox που αποτελείται από 19 παιχνίδια και κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο στις κονσόλες Xbox One.

SSX 3 (2003) / Εκδότης: Electronic Arts

To SSX 3 είναι το τρίτο παιχνίδι της δημοφιλούς και ιστορικής snowboarding σειράς και είναι αναμφίβολα το καλύτερο παιχνίδι στην σειρά της EA. Στο SSX 3 οι παίκτες καλούνται να «οργώσουν τα βουνά» κάνοντας κατάβαση από βουνοκορφές με μία ομάδα από snowboarders, αντιμετωπίζοντας την ΑΙ σε διάφορες δραστηριότητες όπως αγώνες ή κούρσες με τρικ και άλλα πολλά. Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάφορα εξαιρετικά περιβάλλοντα για τα δεδομένα της εποχής με την συνοδεία ενός εντυπωσιακού soundtrack που αποτελείται από pop, rap και indie rock της δεκαετίας του ’90 με αρχές του 2000. Αξίζει να σημειωθεί, πώς εκείνη την εποχή η Electronic Arts προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την skating σειρά της Activision Tony Hawk Pro Skater και έτσι προέκυψε το SSX, δύο διαφορετικά παιχνίδια που έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους και αυτό δεν είναι άλλο από την μανία για την εκτέλεση τρικ.

Panzer Dragoon Orta (2003) / Εκδότης: SEGA

To Panzer Dragoon Orta αποτελεί μία εκλεκτή επιλογή από την Microsoft για το πρόγραμμα. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε από την Smilebit της SEGA στην Ευρώπη το 2003 αποκλειστικά για τις κονσόλες Xbox και πρόκειται για το πρόσφατο κεφάλαιο της rail-shooter σειράς από το προηγούμενο παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 1998 για το SEGA Saturn. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο της νεαρής Orta που τυγχάνει να ιππεύει δράκους η οποία θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα μηχανήματα και τα bosses της αντίπαλης δυναστείας που την θέλουν νεκρή. Οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τα όπλα της Orta και τις δυνατότητες των δράκων. Το Panzer Dragoon Orta προσφέρει ευχάριστο και μοναδικό gameplay που βλέπουμε σπάνια στις εποχές μας. Το Panzer Dragoon Orta περιλαμβάνει επίσης και το αρχικό παιχνίδι της σειράς το Panzer Dragoon του SEGA Saturn (1995). Τέλος τo Panzer Dragoon Orta ήταν «παιχνίδι-σταθμός» για την Microsoft εκείνη την εποχή, αφού προσπάθησε με αυτή την αποκλειστικότητα να ξεκινήσει την εκστρατεία της για να προσελκύσει κόσμο από την αγορά της Ιαπωνίας, αλλά όπως δείχνει η ιστορία σήμερα αυτή η εκστρατεία δεν «απέδωσε καρπούς». Όπως και να έχει το Panzer Dragoon Orta παραμένει ένα ξεχωριστό και σημαντικό κομμάτι του Xbox και υπάρχει η δυνατότητα να το απολαύσετε ξανά ή να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά στο Xbox One.

Star Wars: Jedi Starfighter (2002) / Εκδότης: Lucas Arts

To Star Wars: Jedi Starfighter είναι ένα παιχνίδι πτήσης διαστημόπλοιων στον κόσμο του Star Wars. Τα γεγονότα της ιστορίας του Jedi Starfighter εκτυλίσσονται στην μάχη του Geonosis και περιλαμβάνει όλους τους χαρακτήρες και τα διαστημόπλοια από την ταινία. Οι παίκτες θα πιλοτάρουν διάφορα star fighters και σε κάθε αποστολή θα καλούνται να προσπαθήσουν να χτίσουν άμυνα για τους συμμάχους τους και να καταρρίψουν τα διαστημόπλοια των αντίπαλων δυνάμεων με την χρήση μίας ευρείας γκάμας από όπλα. Τέλος, το Jedi Starfighter είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος με όμορφα περιβάλλοντα και ηχητικά εφέ.

Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy (2003) / Εκδότης: Activision

Άλλο ένα θρυλικό Star Wars παιχνίδι βρίσκεται στην λίστα του προγράμματος (και όχι μόνο). Το Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy είναι δημιουργία της Raven Software η οποία κατάφερε να φέρει μία εντυπωσιακή εμπειρία για τους λάτρεις του Star Wars στις κονσόλες. Το Jedi Knight: Jedi Academy είναι παιχνίδι πρώτου και τρίτου προσώπου, όπου οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν τον χαρακτήρα που επιθυμούν και θα είναι μαθητές της ακαδημίας των Jedi υπό την καθοδήγηση του Kyle Katarn. Το παιχνίδι περιλαμβάνει διάφορες αποστολές οι οποίες δίνονται από τον Luke Skywalker και τον Katarn και διαθέτουν ένα ωραίο σενάριο. Όλα αυτά προσφέρονται φυσικά με όπλα, gadgets και την μουσική επένδυση Star Wars. Το παιχνίδι μένει στις μνήμες των οπαδών των ταινιών μέχρι και σήμερα για το εντυπωσιακό σύστημα μάχης με τα σπαθιά λέιζερ (lightsabers) που διαθέτει.

Hunter: The Reckoning (2002) / Εκδότης: Interplay Entertainment

To Hunter: The Reckoning είναι ένα top-down shooter της High Voltage Software που βασίζεται από το ομώνυμο επιτραπέζιο. Οι παίκτες καλούνται να αντιμετωπίσουν ορδές από ζόμπι με όπλα συμπλοκής, οπλοπολυβόλα, καραμπίνες και μαγικά κόλπα. Είναι ένα ενδιαφέρον βιντεοπαιχνίδι με κάλο-σχεδιασμένο σενάριο και παρόμοιο gameplay που βλέπουμε πολύ συχνά στα βιντεοπαιχνίδια αυτή την εποχή, αλλά με μία εντελώς διαφορετική οπτική.

Blinx: The Time Sweeper (2002) / Εκδότης: Microsoft Game Studios

Το Blinx: Time Sweeper είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές αποκλειστικότητες της κονσόλας Xbox μετά το Halo. Πρόκειται για ένα παιχνίδι τύπου platform όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του Blinx μίας γάτας η οποία καλείται να σώσει την ανθρωπότητα από την στρατιά γουρουνιών Tom-Tom Gang. Το gameplay του Blinx: The Time Sweeper φέρνει μοναδικούς μηχανισμούς «στο τραπέζι» των platform παιχνιδιών όπως για παράδειγμα τον έλεγχο του χρόνου με παύση, ή την μετάβαση του χρόνου προς τα πίσω ή μπροστά στα παζλ και στις μάχες. Οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κρίση τους για το πώς θα ολοκληρώσουν τα διάφορα επίπεδα και πώς θα περιηγηθούν στα περιβάλλοντα του παιχνιδιού με αυτές τις δυνάμεις, αν φυσικά συλλέξουν τα κρύσταλλα που ενεργοποιούν αυτές τις ικανότητες. Το Blinx: Time Sweeper σχεδιάστηκε για να γίνει η μασκότ της Xbox κονσόλας, αλλά το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε μία εποχή όπου υπήρχε μεγάλη άνθιση των platform παιχνιδιών στην αγορά με αποτέλεσμα να υποτιμηθεί από το κοινό και τους δημοσιογράφους και έτσι η Halo σειρά χαρακτηρίστηκε ως μασκότ της κονσόλας λίγα χρόνια αργότερα. Παρ’όλα αυτά το Blinx: The Sweeper παραμένει ένας ιστορικός και συναρπαστικός τίτλος μέχρι και σήμερα για την κονσόλα της Microsoft και μπορείτε να τον δοκιμάσετε.

Star Wars: Battlefront (2004) / Εκδότης: Lucas Arts

To Star Wars Battlefront της ιστορικής Pandemic Studios έθεσε «κάποια θεμέλια» στα παιχνίδια της σειράς δίνοντας στους παίκτες μία μεγάλη ποικιλία από λειτουργίες, οχήματα, όπλα και ενδιαφέρουσα πλοκή με θέμα το Star Wars μαζί με ένα συναρπαστικό υβριδικό σύστημα οπτικής, με την δυνατότητα εναλλαγής σε πρώτο και τρίτο πρόσωπο. Το παιχνίδι ήταν επίσης γνωστό για τα Online Matches που διέθετε, αλλά αυτές οι λειτουργίες έχουν διακοπεί από το 2010, οπότε οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν τις Offline λειτουργίες με καλύτερα γραφικά χάρη στη δύναμη του Xbox One.

Star Wars: Battlefront II (2005) / Εκδότης: Lucas Arts

Έναν χρόνο αργότερα η Pandemic Studios δημιούργησε το Star Wars: Battlefront II και το κυκλοφόρησε σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες εκείνης της εποχής. Το gameplay παρόμοιο με το προηγούμενο, αλλά διαθέτει νέες λειτουργίες, οχήματα, όπλα και νέο Campaign. Όπως και ο προηγούμενος τίτλος της σειράς ήταν ένας εντυπωσιακός Online τίτλος για τα δεδομένα της εποχής, αλλά το Offline περιεχόμενο του παιχνιδιού είναι χορταστικό και εντυπωσιακό και αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος για πρώτη φόρα ή να παίξει κάποιος για ακόμη μία φορά.

The Elder of Scrolls III: Morrowind (2002) / Εκδότης: Bethesda Softworks

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για το The Elder of Scrolls III: Morrowind, για ένα από τα πιο θρυλικά open-world RPG παιχνίδια που υπήρχαν στην αγορά τότε και ενέπνευσε πολλούς δημιουργούς για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παιχνιδιών του είδους. To Morrowind ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του στο PC το Μάιο του 2002 κυκλοφόρησε αποκλειστικά στις Xbox κονσόλες χάρη στην μακροχρόνια επαγγελματική σχέση που είχε η Bethesda με την Microsoft η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η Microsoft αποφάσισε να συνεργαστεί με την Bethesda για ακόμη μία φορά για την επανακυκλοφορία αυτού του «διαμαντιού» στις κονσόλες Xbox One. To παιχνίδι δείχνει την ηλικία του με μηχανισμούς της εποχής να το «κρατούν πίσω», αλλά αποτελεί μία εντυπωσιακή πρόταση για την διατήρηση αυτού του τίτλου στην ιστορία και στην αγορά με ανεπτυγμένα γραφικά χάρη στην δύναμη της κονσόλας. Αν δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να παίξετε το Morrowind, τότε κάντε το, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα έχετε χρόνο για να απολαύσετε τις 200 και παραπάνω ώρες περιεχόμενου που διαθέτει.

Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (2004) / Εκδότης: Lucas Arts

Το Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords είναι το δεύτερο κεφάλαιο του παιχνιδιού RPG της Bioware, το οποίο ανέπτυξε η Obsidian Entertainment και κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Xbox και στο PC τον Δεκέμβρη του 2004. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου τίτλου όπου οι παίκτες αναμβάνουν τον ρόλο ενός χαρακτήρα και θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν τους χαμένους Jedi για να πολεμήσουν τους Sith. Πρόκειται για έναν ακόμη «χρυσό τίτλο» για τα δεδομένα της εποχής και δέχτηκε την λατρεία από οπαδούς των ταινιών. Το Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords διαθέτει μία συγκλονιστική πλοκή με εντυπωσιακό gameplay και σύστημα μάχης. Το παιχνίδι ήταν και είναι το όνειρο κάθε οπαδού του Star Wars και είναι αναμφίβολα μία τεράστια προσθήκη στο πρόγραμμα του Xbox One.

Star Wars: Republic Commando (2005) / Εκδότης: Lucas Arts

To τελευταίο Star Wars παιχνίδι που είναι κομμάτι του προγράμματος είναι το Star Wars: Republic Commando σε παραγωγή της Lucas Arts. Πρόκειται για ακόμη μία αποκλειστικότητα που εξασφάλισε για τις κονσόλες Xbox η Microsoft εκείνη την εποχή. Το Republic Commando είναι ένα τακτικό shooter πρώτου προσώπου και εκτυλίσσεται στα γεγονότα των Clone Wars όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν τον έλεγχο της ομάδας Clone Commando η οποία αποτελείται από Clone Troopers. Οι παίκτες θα ταξιδέψουν σε διάφορες τοποθεσίες του Star Wars και θα προσπαθήσουν να εξολοθρεύσουν τις αντίπαλες απειλές με την χρήση διάφορων όπλων και gadget της σειράς ταινιών. Το παιχνίδι προσφέρει απολαυστικό gameplay, αν και η ιστορία είναι μικρής διάρκειας κάτι που επικρίθηκε αρκετά εκείνη την εποχή. Όπως και να έχει, είναι μία ακόμη εξαιρετική και σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα του Xbox One.

MX Unleashed (2004) / Εκδότης: THQ Nordic

To MX Unleashed είναι ένα παιχνίδι ανάβασης μοτοσυκλετών, όπου οι παίκτες μπορούν να εκτελέσουν διάφορα ρεπερτόρια από τρικ μετά από κάθε άλμα. Το παιχνίδι διαθέτει διάφορες δραστηριότητες όπως αγώνες με αντίπαλο την ΑΙ, αγώνες με τρικ, ελεύθερη περιήγηση στα περιβάλλοντα και διάφορα άλλα. Το ΜΧ Unleashed είναι ένα ωραίο παιχνίδι με λεπτομερή γραφικά, τέλειο έλεγχο μοτοσυκλέτας και συναρπαστικό ήχο μαζί με ένα εκπληκτικό soundtrack.

Mercenaries: Playground of Destruction (2005) / Εκδότης: Lucas Arts

Το Mercenaries: Playground of Destuction όπως προτείνει ο τίτλος του είναι η «παιδική χαρά» της καταστροφής όπου οι παίκτες σε αυτό το παιχνίδι τρίτου προσώπου μπορούν να κάψουν, και να καταστρέψουν ότι βρουν μπροστά τους από δρόμους μέχρι και ολόκληρα κτίρια με την χρήση διάφορων όπλων, gadget και οχημάτων. Η παραγωγή της ιστορικής Pandemic Studios τοποθετεί τους παίκτες στην Βόρειο Κορέα του 2007, όπου αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός μισθοφόρου από τους τρεις διαθέσιμους και πρόκειται να ολοκληρώσουν συμβόλαια θανάτου στην εμπόλεμη χώρα για κέρδος αλλά και να αποτρέψουν έναν πυρηνικό πόλεμο. Το παιχνίδι προσφέρει συναρπαστικά γραφικά και ήχο που ήταν πολύ εξελιγμένα για την εποχή και κρατούν ακόμη μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό τίτλο που θα μείνει στην ιστορία για αυτές τις ελευθερίες και τις επιλογές που έδινε στον παίκτη, αν και ήταν ακόμη η αρχή.

Destroy All Humans! (2005) / Εκδότης: THQ Nordic

Το Destroy All Humans! είναι μία ακόμη επιτυχία της Pandemic Studios, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός εξωγήινου του Crypto ο οποίος καλείται «να τα κάνει όλα λίμπα» στον πλανήτη Γη. Είναι ένα συναρπαστικό κωμικό Open-World παιχνίδι τρίτου προσώπου με καταπληκτική ιστορία στο οποίο οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορα όπλα για να τινάξουν και να συλλέξουν μυαλά ανθρώπων ή από ζώα και να χρησιμοποιήσουν ικανότητες όπως τηλεκινησία για να πετούν περαστικούς πάνω σε άλλους περαστικούς ή να πετούν αντικείμενα σε περαστικούς. Είναι μία ακόμη αναμφίβολα εξαιρετική και απολαυστική προσθήκη για το πρόγραμμα της Microsoft.

Full Spectrum Warrior (2004) / Εκδότης: THQ Nordic

To Full Spectrum Warrior είναι ένα παιχνίδι εξομοίωσης πραγματικού χρόνου στρατιωτικών μονάδων σε πόλεμο κάτι αρκετά πολύ πρωτότυπο για εκείνη την εποχή αλλά και σήμερα που δημιουργήθηκε με την βοήθεια του Αμερικανικού στρατού ως πείραμα που χρησιμοποιήθηκε για την εξάσκηση του στρατού. Ωστόσο κατά την φάση της παραγωγής η Pandemic Studios χώρισε το παιχνίδι σε δύο εκδόσεις – μία για τον στρατό και μία άλλη για τους καταναλωτές. Οι παίκτες καλούνται να πάρουν τον έλεγχο δύο στρατιωτικών μονάδων Αμερικανών οι οποίοι έχουν διαταγές να εξολοθρεύσουν απειλές εθνικιστών στην φανταστική τοποθεσία η οποία ονομάζεται Zakistan. Το Full Spectrum Warrior περιλαμβάνει ένα απλοϊκό σύστημα χειρισμού για τις μονάδες με ρεαλιστικό ήχο για τους ασυρμάτους, τα όπλα και τον εξοπλισμό. Το gameplay είναι αρκετά απολαυστικό προσφέροντας μία εντελώς πρωτότυπη εμπειρία που δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη και πρόκειται να αποσπάσει το ενδιαφέρον των οπαδών των παιχνιδιών στρατηγικής. Το Full Spectrum Warrior είναι μία ακόμη εκλεκτή προσθήκη στο πρόγραμμα του Xbox One.

Jade Empire (2005) / Εκδότης: Microsoft Game Studios

To Jade Empire είναι ένα επίσης καταπληκτικό παιχνίδι RPG της Bioware που τότε κυκλοφόρησε ως αποκλειστικότητα για τις κονσόλες Xbox. To παιχνίδι τοποθετεί τους παίκτες σε έναν κόσμο ο οποίος είναι βασισμένος στην Κινέζικη μυθολογία και αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός μοναχού ο οποίος θα προσπαθήσει να σώσει τον δάσκαλο Master Li και να εξολοθρεύσει τον διεφθαρμένο αυτοκράτορα Sun Hai. Ένα ακόμη υπέροχο και θρυλικό παιχνίδι του αρχικού Xbox είναι πλέον κομμάτι του Xbox One.

Panzer Elite Action: Fields of Glory (2006) / Εκδότης: JoWooD και THQ Nordic

To Panzer Elite Action: Fields of Glory είναι «μία περίεργη κυκλοφορία» για το πρόγραμμα. Πρόκειται για μία παραγωγή της πλέον πτωχευμένης ZootFly η οποία κυκλοφόρησε αποκλειστικά για την Ευρώπη στις τελευταίες μέρες του Xbox, αφότου είχε κυκλοφορήσει στην αγορά του Xbox 360. To Panzer Elite Action: Fields of Glory είναι ένας εξομοιωτής τανκ που εκτυλίσσεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τοποθετεί τους παίκτες σε τανκ της εποχής με αποστολή την εξολόθρευση των αντιπάλων. To παιχνίδι περιλαμβάνει ιστορίες-εκστρατείες με Γερμανούς και Αμερικάνους στην Τυνησία, την Ιταλία και την Γαλλία, που η κάθε μία αυτές τις εμπειρίες έχει ξεχωριστές μάχες και υποθέσεις. Σίγουρα δεν είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Xbox, αλλά μπορεί χαρακτηρισθεί ως μία ευχάριστη προσθήκη στο πρόγραμμα.

Conker: Live & Reloaded (2005) / Εκδότης: Microsoft Game Studios

To Conker: Live & Reloaded είναι το remake του θρυλικού platformer Conker’s Bad Fur Day του Nintendo 64. H παραγωγή του τίτλου ξεκίνησε όταν η Microsoft αγόρασε την Rare το 2002 και έτσι το remake κυκλοφόρησε αποκλειστικά στις κονσόλες Xbox. Το Conker: Live & Reloaded περιλαμβάνει λογοκρισία στην γλώσσα του αρχικού παιχνιδιού με το αποτέλεσμα να είναι πιο γοητευτικό. Όπως και να έχει πλέον και οι δύο εκδόσεις του παιχνιδιού είναι διαθέσιμες στο Xbox One με την έκδοση του Nintendo 64 να είναι κομμάτι της συλλογής Rare Replay.

Breakdown (2004) / Εκδότης: Electronic Arts

To Breakdown είναι είναι ακόμη πρωτότυπο παιχνίδι στο πρόγραμμα σε παραγωγή της Namco που εξασφάλισε η Microsoft αποκλειστικά στις Xbox κονσόλες εκείνη την εποχή. Πρόκειται για ένα shooter πρώτου προσώπου που διαθέτει στοιχεία από fighting παιχνίδια επιτρέποντας τους παίκτες να εκτελέσουν combos από μπουνιές και κλωτσιές πάνω στους αντιπάλους. Η πλόηγηση στα περιβάλλοντα είναι απολαυστική και ξεχωριστή, ο πρωταγωνιστής μπορεί να κάνει κωλοτούμπες και να κρύβετε πίσω από τοίχους και αντικείμενα. Αυτοί οι μηχανισμοί είναι συστατικά του παιχνιδιού τα οποία απαιτούνται για χρήση συνεχώς στο gameplay. Όλα αυτά συνοδεύονται από μια εξαιρετική ιστορία με βαθιά πλοκή και γίνονται όλα από την οπτική πρώτου προσώπου. Άλλη μία ξεχωριστή εμπειρία που δεν προσφέρει άλλο παιχνίδι είναι διαθέσιμη στο Xbox Backwards Compatibility.

Ποια από αυτά τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα στην χώρα μας;

Όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο μας άρθρο για αυτές τις προσθήκες στο Xbox Backwards Compatibility η Microsoft πρέπει να κλείσει συμφωνία με τις εκάστοτε εκδοτικές εταιρείες του κάθε παιχνιδιού και να εγκρίνουν την κυκλοφορία στο Xbox One. Τα παιχνίδια του αρχικού Xbox είναι μία πιο περίπλοκη υπόθεση σε σχέση με τους τίτλους του Xbox 360, αφού η εταιρεία πρέπει να ψάξει για συμφωνίες που υπογράφτηκαν σε χαρτιά, να εντοπίσει τους κατόχους εκδοτικών δικαιωμάτων παιχνιδιών για εταιρείες που έχουν κηρύξει πτώχευση και να έρθει σε μία νέα συμφωνία, να ελέγξει νομικά μαζί με την εκδότρια εταιρεία αν υπάρχουν σε ισχύ οι νομικές άδειες για αδειοδοτούμενα brands ή μουσικά κομμάτια που μπορούν να υπάρχουν στα παιχνίδια και όλες τις άλλες σχετικές διαδικασίες.

Η Microsoft στην συνέχεια μαζί με τον εκδότη αποφασίζουν σε ποιες χώρες θα κυκλοφορήσουν αυτά τα κλασικά παιχνίδια στο ψηφιακό κατάστημα του Xbox Live. Στις καταχωρήσεις υπάρχουν φόροι για την κάθε χώρα οι οποίοι επιβαρύνουν οικονομικά τον εκάστοτε εκδότη. Τέλος ο εκδότης για να κυκλοφορήσει το παιχνίδι του υπολογίζει τις πιθανότητες για τις αγορές ανά χώρα.

Η Ελλάδα σίγουρα δεν είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αλλά η Microsoft μαζί με τους εκδότες κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μερικά από αυτά τα κλασικά παιχνίδια για το ελληνικό κοινό.

Στο Xbox Live κατάστημα Ελλάδος υπάρχουν διαθέσιμα τα εξής παιχνίδια: Destroy All Humans!, Star Wars: Republic Commando, Star Wars: Battlefront, Star Wars: Battlefront II, Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, Star Wars Jedi Starfighter, Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, Mercenaries: Playground of Destruction, MX Unleashed, Full Spectrum Warrior, Panzer Elite Action: Fields of Glory, Blinx: The Time Sweeper, The Elder of Scrolls III: Morrowind, Conker: Live and Reloaded, SSX 3, Hunter: The Reckoning, Breakdown, και Panzer Dragoon Orta.

To μόνο παιχνίδι που δεν είναι ψηφιακά διαθέσιμο στην χώρα μας είναι το Jade Empire και κάποια από τα παιχνίδια της πρώτη παρτίδας, αλλά υπάρχει και ο άλλος τρόπος για όσους δεν έχουν τις φυσικές εκδόσεις. Μπορούν να αναζητήσουν το παιχνίδι που θέλουν στην αγορά σε DVD και να το εγκαταστήσουν στην κονσόλα Xbox One.