Η Bethesda και η id Software κυκλοφόρησαν το 2010 το πρώτο Rage, το οποίο είχε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και τους κριτές, ωστόσο κανείς δεν περίμενε κυκλοφορήσει έναν δεύτερο τίτλο πάνω στη Open World, First Person Shooter σειρά.

Μετά από 9 χρόνια η Avalanche Studios σε συνεργασία με την id Software και την Bethesda ανέπτυξε και κυκλοφόρησε στην αγορά το Rage 2 το οποίο φέρνει μεγάλες αλλαγές στο gameplay και στον κόσμο του παιχνιδιού, δίνοντας «χαρακτηριστικές δόσεις» τρέλας σε όλα τα συστατικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Διασκεδαστικό Gameplay με ένα αδύνατο σενάριο

Στο παιχνίδι θα αναλάβετε τον ρόλο του Walker, ενός από τους τελευταίους Ranger στην άγονη γη, που πρόκειται να πάρει εκδίκηση από την εχθρική ομάδα Authority η οποία επέστρεψε και εξολοθρεύει όλους όσους δεν την ακολουθούν.

Η ιστορία του Rage 2 σίγουρα δεν είναι ένα από τα δυνατά σημεία λόγω του ότι είναι μία κλασική ιστορία καλού-κακού και δεν κάνει κάτι το διαφορετικό για να ξεχωρίσει. Ωστόσο, η πλοκή λειτουργεί ως συνοδευτικό κομμάτι στον κόσμο και τις δραστηριότητες του παιχνιδιού.

Στο Rage 2 θα εξολοθρεύσετε εχθρούς και θα καταστρέψετε διάφορες υποδομές με όπλα, ικανότητες, και φυσικά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσετε ως μεταφορικό μέσο στον μεγάλο κόσμο του παιχνιδιού αλλά και ως όπλο ενάντια των εχθρών αφού τα περισσότερα είναι εξοπλισμένα με όπλα μαζικής καταστροφής.

Θα έχετε τόσα πολλά όπλα και ικανότητες στην διάθεση σας και θα μπορείτε να σκοτώσετε τον εχθρό με πολλούς διάφορους τρόπους κάτι που κάνει το παιχνίδι συνολικά διασκεδαστικό και απολαυστικό.

Ο κόσμος και οι χαρακτήρες του παιχνιδιού

Ο κόσμος του Rage 2 αποτελείται από έρημους, δάση, κωμοπόλεις και υποδομές όπου διαμένουν οι εχθρικές δυνάμεις της Authority και ληστές και τέλος υπονόμους όπου υπάρχουν μεταλλαγμένα πλάσματα τα οποία θα προσπαθήσουν να σας κατασπαράξουν αν πλησιάσετε τα μέρη τους.

Στο παιχνίδι θα βρεθείτε και σε πόλεις όπου μένουν και απλοί πολίτες που θα προσπαθήσετε να βοηθήσετε στον πόλεμο ενάντια των εχθρικών δυνάμεων. Θα συναντήσετε και θα μιλήσετε με διάφορους χαρακτήρες οι οποίοι έχουν υπέροχες προσωπικότητες και διαθέτουν γερές δόσεις από χιούμορ.

Στο κόσμο του Rage 2 θα έχετε την ευκαιρία να κατακτήσετε και να καταστρέψετε τις υποδομές, οχήματα καταστροφής και δυνατούς πυργίσκους της Authority και να συλλέξετε αντικείμενα, χρήματα και οικονομία που θα σας βοηθήσουν στο ξεκλείδωμα των ικανοτήτων του χαρακτήρα σας αλλά και την αναβάθμιση των όπλων και των οχημάτων σας.

Γραφικά – ‘Ηχος

Η Avalanche Studios για την ανάπτυξη του Rage 2 χρησιμοποίησε την Apex Engine η οποία προσφέρει εντυπωσιακά γραφικά στον κόσμο και στα μοντέλα των οχημάτων και των χαρακτήρων με υπέροχες λεπτομέρειες και εξαίσια ειδικά εφέ για τις ικανότητες του χαρακτήρα αλλά και τις εκρήξεις από οχήματα και εκρηκτικά που βρίσκονται διασκορπισμένα στο περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η απόδοση του τίτλου είναι διαφορετική σε όλες τις πλατφόρμες. Στις Xbox One και PlayStation 4 κονσόλες το Rage 2 τρέχει στα 900p και 1080p αντίστοιχα με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σταθερά. Στο Xbox One X και το PlayStation 4 Pro το παιχνίδι τρέχει σε ανάλυση 1080p ενώ υπάρχουν 60 καρέ ανά το δευτερόλεπτο κλειδωμένα και σταθερά. Τέλος στο PC δεν υπάρχουν περιορισμοί και μπορείτε να τρέξετε το παιχνίδι όπως υποστηρίζει το σύστημα σας.

Ο ήχος του παιχνιδιού σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλός με τα όπλα και τα εφέ να ακούγονται τέλεια, ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών για τους χαρακτήρες είναι αρκετά καλός αν και δεν βοηθάει πολύ αυτό τον τομέα το σενάριο του Rage 2.

Αξίζει να το αγοράσω;

Η Avalanche Studios και η id Software δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό First Person Shooter με μεγάλη προσοχή στα gameplay χαρακτηριστικά του Rage 2, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την πλοκή η οποία δεν προσφέρει κάτι το ξεχωριστό και το ενδιαφέρον που να κρατήσει τους παίκτες με αγωνία μέχρι το τέλος.

Οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να εξολοθρεύσουν εχθρούς με απολαυστικούς τρόπους με μία ευρεία γκάμα από όπλα και ικανότητες που προσφέρουν υπέροχα ειδικά εφέ και να εξερευνήσουν τον κόσμο του τίτλου.