Το Battlefield V κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο με μία σειρά από διαφορετικά modes στο Multiplayer όπως τα κλασικά Team Deathmatch και Conquest και στους επόμενους μήνες προστέθηκαν περισσότερα με τις δωρεάν ενημερώσεις.

Μία πρόσφατη ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα αφαίρεσε κάποια modes από το παιχνίδι και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινότητας είναι δυσαρεστημένο με αυτή την απόφαση.

Στις 29 Μαΐου, η DICE δημοσίευσε στο Reddit μία ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές που κυκλοφόρησαν στο Battlefield V. Αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει πράγματα που ζητούσε η κοινότητα αλλά και την αμφιλεγόμενη απόφαση πώς τα δύο modes Frontlines και Domination έχουν αφαιρεθεί και δεν υπάρχουν πλάνα για να επανέλθουν.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής αυτά τα modes έχουν αφαιρεθεί λόγω του χαμηλού ποσοστού παικτών σε σχέση με τα υπόλοιπα modes του Battlefield V όπως Team Deathmatch, Conquest και άλλα.

Κάποιοι παίκτες δεν είναι ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή καθώς ήταν τα αγαπημένα modes τους και αφαιρέθηκαν εσπευσμένα με αυτή την προειδοποίηση από το παιχνίδι. Ένας παίκτης είπε στα σχόλια της δημοσιεύσης της DICE:

«Το Frontlines ήταν το αγαπημένο μου mode. Μισώ αυτό το εύκολο και αχρείαστο gameplay των Grind και Fortress που μας αναγκάζουν να παίξουμε».

Ένας άλλος παίκτης δυσαρεστήθηκε αρκετά με την πρόταση της DICE για τους οπαδούς του Domination mode. Πιο συγκεκριμένα η DICE πρότεινε αυτούς τους παίκτες να παίξουν το Squad Conquest.

«Ώστε οι οπαδοί του Domination (που περιέχει μάχες πεζικού μόνο) θα εξυπηρετηθούν από το Squad Conquest (ένα mode με οχήματα και μισό ποσοστό παικτών). Καλά εντάξει….».

Το πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους είναι ότι αυτά τα άλλα modes δεν προσφέρουν παρόμοιο gameplay για διάφορους λόγους όπως οχήματα, μεγαλύτερους χάρτες και διαφορετικά objectives.

Σε αυτή την απογοήτευση έρχεται να προστεθεί επίσης το γεγονός πώς οι παίκτες λαμβάνουν καθημερινά challenges στο παιχνίδι που είναι σχετικά με τα modes που πλέον δεν υπάρχουν.

Ο χρήστης του Reddit δημοσίευσε μία φωτογραφία που απεικονίζει αυτό το πρόβλημα. Κάποια από τα καθημερινά challenges που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν εύκολα τώρα που τα Frontlines και Domination έχουν αφαιρεθεί από το παιχνίδι. Είναι εφικτό να παίξει κάποιος το Frontlines mode μέσω των Grand Operations που στην ουσία είναι ένα μεγάλο mode που περιέχει πολλούς γύρους και όλα τα modes του παιχνιδιού, ωστόσο και πάλι είναι μεγάλο πρόβλημα για όσους θέλουν να παίξουν μόνο Frontlines.

Η Dice αργότερα διευκρίνισε στην ενημέρωση της κοινότητας πώς όλα τα αφαιρούμενα modes είναι διαθέσιμα στα private matches, αλλά δίχως το matchmaking οι περισσότεροι παίκτες δεν θα έχουν την δυνατότητα να τα παίξουν και πάλι με μεγάλες ομάδες ανθρώπων.

Αρκετοί δυσαρεστημένοι παίκτες μετά την αλλαγή διαφωνούν με τους λόγους αφαίρεσης που επικαλέστηκε η DICE ισχυριζόμενοι πώς μπορούσαν να βρουν matches πολύ εύκολα και στα δύο modes. Αυτό οδήγησε κάποιους οπαδούς να απαιτούν από την εταιρεία να κυκλοφορήσει τα δεδομένα παικτών σε όλα τα modes του Battlefield V ώστε να αποδείξει τους λόγους της.

«Από την άλλη πλευρά του νομίσματος» κάποιοι άλλοι παίκτες συμφωνούν με την απόφαση και τους λόγους του Σουηδικού στούντιο. Ένας οπαδός του Battlefield V δήλωσε πώς σπάνια μπορούσε να βρει matches και στα δύο modes στην χώρα του και σχολίασε: «Είμαι βέβαιος πώς βλέπω λιγότερη δραστηριότητα σε αυτό το Battlefield σε σχέση με το παρελθόν».

Η DICE δηλώνει πώς θα συνεχίσει να αναπτύσσει το Battlefield V με νέο δωρεάν περιεχόμενο και παραμένει να δούμε αν θα επανεξετάσει αυτή την αμφιλεγόμενη απόφαση.