Οι πωλήσεις παιχνιδιών AAA σε δύο ευρωπαϊκές αγορές είναι πλέον κυρίως ψηφιακές, όπως αποκαλύπτει το GamesIndustry.biz χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της GSD.

Η εταιρία δεδομένων ερεύνησε τα δεδομένα πωλήσεων των μεγάλων franchises συμπεριλαμβανομένων των Assassin’s Creed, Far Cry, Star Wars, Batman, Battlefield, Monster Hunter, Call of Duty, Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, FIFA, Dragon Ball, Tom Clancy – και συνέκριναν τον ψηφιακό / φυσικό διαχωρισμό των πωλήσεών τους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 με την ίδια περίοδο του 2018.

Η πιο φιλική προς τις ψηφιακές αγορές περιοχή είναι οι σκανδιναβικές χώρες, όπου το 66% των παιχνιδιών (μόνο για PS4 και Xbox One) πωλούνται ως downloads – αύξηση 13% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με το 56% των 1,36 εκατομμυρίων παιχνιδιών να πωλούνται μέσω του Xbox Live και του PlayStation Network (τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2018 δεν είναι διαθέσιμα).

Αντίθετα στην Ιταλία, μόνο το ένα τρίτο των πωλήσεων παιχνιδιών είναι ψηφιακές. Ωστόσο, το 2018 μόνο το ένα τέταρτο των πωλήσεων παιχνιδιών ΑΑΑ στην Ιταλία ήταν ψηφιακές.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ψηφιακή αγορά είναι η Γαλλία. Το 2018, το 31% των επιλεγμένων franchises πωλήθηκαν ψηφιακά, ενώ τα υπόλοιπα πωλούνται σε κουτί. Ωστόσο, το 2019 το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο 47%.

Η επόμενη αγορά που θα γίνει κυρίως ψηφιακή θα είναι η “GSA”, η οποία είναι η Γερμανία, η Ελβετία και η Αυστρία.