Η Remedy Entertainment απέκτησε τα δικαιώματα του Alan Wake από την Microsoft

Τα πνευματικά δικαιώματα για το survival horror παιχνίδι Alan Wake πλέον ανήκουν στην εταιρεία παραγωγής Remedy Entertainment.

Tα πνευματικά δικαιώματα έκδοσης και εκμετάλλευσης της σειράς άνηκαν προηγουμένως στην Microsoft.

Το Alan Wake ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox 360 πριν κυκλοφορήσει στο PC, το οποίο κατέγραψε πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα. Η εταιρεία παραγωγής κυκλοφόρησε επίσης δύο πακέτα επέκτασης (DLC add-ons) και ένα Standalone spin-off παιχνίδι το American Nightmare.

H εταιρεία ετοίμαζε και το δεύτερο παιχνίδι του δημοφιλούς τίτλου, αλλά «δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας» για αδιευκρίνιστους λόγους.

Η Microsoft τότε συνεργάστηκε ξανά με το Φιλανδέζικο studio παραγωγής για την δημιουργία ενός νέου IP το Quantum Break στο Xbox One και το PC το οποίο δεν έφτασε στις προσδοκίες και των δύο πλευρών.

Τώρα πλέον το studio έχει την ελευθερία να κάνει ότι θέλει με το Alan Wake ακόμη και να το κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες ή και να δημιουργήσει το sequel για το IP δίχως περαιτέρω εμπόδια.

Σε ερώτηση του Eurogamer για τι σημαίνει αυτό για το IP ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε:

«Το μόνο πράγμα που θέλουμε να αποσαφηνίσουμε είναι ότι η Remedy πλέον κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα και αν επιλέξουμε να κυκλοφορήσουμε το Alan Wake και σε άλλες πλατφόρμες τότε μπορούμε να το κάνουμε.

Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι άλλο. Τώρα είμαστε επικεντρωμένοι στην κυκλοφορία του Control στις 27 Αυγούστου 2019».

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Περισσοτερα
Chernobylite
Το παιχνίδι που μεταφέρει το πραγματικό μεταποκαλυπτικό τοπίο του Τσερνόμπιλ