Η Sony στοχεύει στο περιεχόμενο περισσότερο από ποτέ λόγω του ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment και διευθύνων σύμβουλος της Sony Jim Ryan δήλωσε πώς η εταιρεία παραγωγής hardware και εκδόσεων προσδοκά και αναζητάει να αποκτήσει studio παραγωγής.

Το Gematsu μετέφρασε την συνέντευξη του Jim Ryan στην Nikkei όπου δηλώνει πώς η Sony θέλει να κάνει συγχωνεύσεις και εξαγορές studio, λόγω του μεγαλύτερου ανταγωνισμού με εταιρείες όπως η Microsoft και η Google με το Google Stadia. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Το περιεχόμενο γίνεται όλο και πιο σημαντικό, περισσότερο από ποτέ. Οι εταιρείες οι οποίες είναι νέες στην βιομηχανία του gaming εισέρχονται στην αγορά με ελπίδα κάτι που καλωσορίζουμε. Η Sony Interactive Entertainment έχει 25 χρόνια εμπειρίας στην βιομηχανία του gaming και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα».

Νωρίτερα, η Wall Street Journal μοιράστηκε πώς ο CEO της Sony Corporation Kenichiro Yoshida έχει στο επίκεντρο του τις παραγωγές ΑΑΑ από τα εσωτερικά studio και συνεργασίες με μεγάλες εκδοτικές εταιρείες του χώρου, καθώς προχωράει η εταιρεία στην επομένη γενιά κονσολών. Τέλος περιέγραψε το επόμενο PlayStation ως «ένα εξειδικευμένο προϊόν».

Η Sony επίσημα λοιπόν επικεντρώνεται στην εξαγορά gaming studio ως στρατηγική για την επόμενη κονσόλα, ώστε να έρθει αντιμέτωπη με τις προσπάθειες της Google και με την Microsoft η οποία ανακοίνωσε τα νέα αποκτήματα της την περσινή και την φετινή χρονιά, όπως Playground Games, Undead Labs, Ninja Theory, Compulsion Games, Obsidian Entertainment, inXile, Double Fine Producions και τα νέα studio που άνοιξε The Initiative και Age of Emprires studio.

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Περισσοτερα
Steam
Το “Remote Play Together” του Steam επιτρέπει στους παίκτες να παίξουν couch co-op παιχνίδια με φίλους online