Η Nintendo ανακοίνωσε το Switch Lite, ένα νέο Switch που υποστηρίζει αποκλειστικά τη φορητή του λειτουργία. Το Lite κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου σε τρία χρώματα: κίτρινο, γκρι και τυρκουάζ.

Η νέα έκδοση της κονσόλας είναι μικρότερη και ελαφρύτερη, ενώ δεν διαθέτει Joy-Conw. Επίσης, δεν διαθέτει τη λειτουργία του διακόπτη HD Rumble και την IR Motion Camera. Ωστόσο, το Lite αντικαθιστά τα κουμπιά ελέγχου του αριστερού χειριστηρίου με ένα πραγματικό d-pad. Η Nintendo λέει επίσης ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Lite διαρκεί περισσότερο από του κανονικού Switch.

nintendo switch lite

Ενισχύοντας την καθαρά φορητή φύση του Lite, δεν συνδέεται με μια τηλεόραση μέσω της εξόδου βίντεο. Οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να παίξουν κανονικά παιχνίδια Switch που υποστηρίζουν τη λειτουργία handheld. Για όσα δεν την υποστηρίζουν, οι χρήστες πρέπει να συνδέουν ασύρματα χειριστήρια που θα πωλούνται ξεχωριστά. Οι πληροφορίες συμβατότητας θα αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας του παιχνιδιού ή στο eShop της Nintendo.

Το Lite μοιράζεται τις τοπικές ασύρματες και ηλεκτρονικές δυνατότητες του Switch και μπορούν να συνδεθούν μέχρι και οκτώ Switches και Lites για multiplayer. Η τιμή της κονσόλας θα είναι κοντά στα 200 ευρώ κατά την κυκλοφορία της.