Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Multiplayer του Call of Duty: Modern Warfare

Η Infinity Ward και η Activision διοργάνωσαν εχθές ένα ειδικό event για τα αποκαλυπτήρια του Multiplayer για το Call of Duty: Modern Warfare στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το online κομμάτι του επερχόμενου Call of Duty.

Η Infinity Ward αποφάσισε πώς θέλει να κρατήσει την κοινότητα του νέου παιχνιδιού ενωμένη και συγκροτημένη και για αυτό τον λόγο θα υπάρχουν Cross-Play λειτουργίες, δηλαδή οι παίκτες σε PC, PS4 και Xbox One θα μπορούν να παίξουν μαζί.

Το matchmaking θα γίνεται με βάση το περιφερειακό που χρησιμοποιείται, για παράδειγμα οι χρήστες του PC με ποντίκι και πληκτρολόγιο θα παίζουν μεταξύ τους ωστόσο αν κάποιοι θελήσουν να συνδέσουν χειριστήριο στο υπολογιστή τότε θα μπορούν να παίξουν και με παίκτες των κονσολών. Στις κονσόλες θα υπάρχει η ελεύθερη επιλογή ενεργοποίησης Cross-Play με το PC, αν δεν θέλουν τότε μπορούν να παίξουν με άλλους παίκτες στις κονσόλες.

H εταιρεία επίσης ανακοίνωσε πώς μετά από αρκετά χρόνια στην σειρά δεν θα υπάρχουν Season Pass ή DLC πακέτα χαρτών επί πληρωμής και ότι όλοι οι χάρτες θα δοθούν δωρεάν στους παίκτες.

Μπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε το επίσημο Multiplayer Trailer:

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές αλλαγές του Call of Duty: Modern Warfare είναι η νέα μηχανή η οποία χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του παιχνιδιού που προσφέρει όμορφα γραφικά, περισσότερες λεπτομέρειες σε όλα τα χαρακτηριστικά σημεία του παιχνιδιού από τους στρατιώτες και τα περιβάλλοντα μάχης μέχρι τα όπλα, αλλά και βελτιώσεις στον ήχο.

Στο gameplay αισθητή είναι η απουσία του mini-map, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από μία πυξίδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσανατολισμό του παίκτη. Βέβαια το mini-map μπορεί να εμφανιστεί πλέον για περιορισμένο χρόνο με την χρήση των UAVs από τα Killstreaks. Αυτή είναι σίγουρα μία αμφιλεγόμενη αλλαγή η οποία έχει «ξεσηκώσει» την κοινότητα, στην οποία δεν αρέσει αυτή η ιδέα.

Το Gunsmith είναι το νέο σύστημα δημιουργίας κλάσεων όπλων όπου ο παίκτης θα μπορεί να δημιουργήσει διάφορα loadouts για την μάχη. Πλέον δεν υπάρχουν περιορισμοί στην δημιουργία των loadouts οι οποίοι υπήρχαν σε παλαιότερα Call of Duty παιχνίδια με το Pick-10 σύστημα.

Οι παίκτες θα έχουν στη διάθεση τους μία τεράστια γκάμα από εξαρτήματα, στόχαστρα και εξοπλισμό, αλλά το κάθε «συστατικό» θα έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του στην χρήση του όπλου και βέβαια μπορεί να επηρεάσει και την κίνηση του παίκτη. To κάθε όπλο έχει 30 με 60 εξαρτήματα από τα οποία θα μπορούν να συνδυαστούν τα πέντε από αυτά και να γίνουν διάφορες συνθέσεις.

Από επιλογές όπλων υπάρχουν Assault Rifles, καραμπίνες, πολυβόλα, οπλοπολυβόλα, πιστόλια, σκοπευτές και εκτοξευτήρες ρουκετών. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα MP7, MP5, Μ14, M4A1, ΑΧ-50. AK-47, RPG και το εμβληματικό Javelin που κάνει την επιστροφή του.

Στα loadouts οι παίκτες φυσικά μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα Perks τα οποία κάνουν την επιστροφή τους και εξοπλισμό εκρηκτικών όπως χειροβομβίδες, νάρκες Claymore, Θερμίτες, Semtex, μολότοφ και άλλα, και βέβαια εξοπλισμό συμπλοκής όπως Stun Grenades, Flashbang, και άλλα διάφορα.

Όπως αναφέραμε τα Killstreaks κάνουν την μεγάλη επιστροφή τους, αμείβοντας τους παίκτες για τις σειρές kill τους με διάφορα όπλα μαζικής καταστροφής ή εξαρτήματα τακτικής μάχης. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαθέσιμα UAV, Advanced UAV, το Juggernaut το οποίο πλέον θα παίζει metal μουσική για όλους από τα 3D ηχεία της ειδικής στολής, Care Package, Tank, Predator Missile, Chopper Gunner και άλλα πολλά.

Η εταιρεία μέσω του livestream παρουσίασε διάφορους χάρτες οι οποίοι προσφέρουν ποικιλία ως προς το στυλ παιχνιδιού που θα προτιμήσει ο κάθε παίκτης, δηλαδή υπάρχουν χάρτες μικρής έκτασης για γρήγορο παιχνίδι, αλλά και τοποθεσίες με μεγάλη έκταση ώστε το παιχνίδι να είναι στρατηγικό με ήπια ροή.

Από modes στο event προβλήθηκαν τα κλασικά 6v6 Team Deathmatch, Headquarters, και Ground War (10v10 και 20v20).

Η εταιρεία ανακοίνωσε πώς για το Ground War θα κυκλοφορήσει και μία μετατροπή του mode η οποία θα προσφέρει matches με πάνω από 100 παίκτες. Το mode αναμένεται να είναι μέρος του παιχνιδιού στην κυκλοφορία.

Η εταιρεία παρουσίασε το Cyber Attack το οποίο είναι μία μίξη από Sabotage, Search & Destroy και Search & Rescue όπου η μία ομάδα θα πρέπει να τοποθετήσει την βόμβα σε κάποια από τις μαρκαρισμένες περιοχές και η άλλη ομάδα θα πρέπει να προστατέψει τις ζώνες αλλά υπάρχουν επίσης και περιορισμοί στην επαναφορά μετά θάνατον (respawn) και αντίπαλος και για τις δύο ομάδες θα είναι το χρονόμετρο.

Υπήρχαν επίσης matches από το νέο Gunfight 2v2 mode όπου η κάθε ομάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την αντίπαλη σε μικρούς ειδικά σχεδιασμένους χάρτες ανά γύρους. Ανά δύο γύρους το loadout αλλάζει και για τις δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει έξι γύρους είναι η νικήτρια.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον νέο mode για το Call of Duty: Modern Warfare είναι το Realism Team Deathmatch το οποίο τοποθετεί ομάδες παικτών σε χάρτες του παιχνιδιού σε νυχτερινή μορφή όπου θα πολεμήσουν με την χρήση νυχτερινών γυαλιών και δίχως HUD.

Η εταιρεία ανακοίνωσε και Open Beta για του Call of Duty: Modern Warfare η οποία θα είναι Cross-Play με όλες τις πλατφόρμες, αλλά θα ξεκινήσει πρώτα στο PlayStation 4, χάρη στη συμφωνία του εκδότη με την Sony. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω όλο το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ημέρες Beta:

1ο Σαββατοκύριακο – Αποκλειστικά στο PS4:

  • 12 Σεπτεμβρίου – 13 Σεπτεμβρίου: PS4 Πρόσβαση στην Beta μόνο με προ-παραγγελία
  • 14 Σεπτεμβρίου – 16 Σεπτεμβρίου: Ανοιχτή Beta για όλους τους PS4 χρήστες

2ο Σαββατοκύριακο – Όλες οι πλατφόρμες:

  • 19 Σεπτεμβρίου – 20 Σεπτεμβρίου: Πρόσβαση στη Beta μόνο με προ-παραγγελία για Xbox One, και PC. Ανοιχτή Beta για όλους στο PS4.
  • 21 Σεπτεμβρίου – 23 Σεπτεμβρίου: Ανοιχτή Beta για όλους σε Xbox One, PC και PS4.

Η Infinity Ward ανακοίνωσε επίσης πώς η έκδοση στο PC θα υποστηρίζει ελεύθερα καρέ δίχως κλειδώματα, θα υπάρχουν επιλογές τροποποίησης FOV, και θα υποστηρίζει 4Κ και HDR.

H Activision ανακοίνωσε και την ειδική έκδοση το Call of Duty: Modern Warfare Dark Edition η οποία περιλαμβάνει γυαλιά νυχτερινής όρασης με πλαστική επένδυση και βάση τοποθέτησης, το παιχνίδι, το Steelbook, πακέτα τροποποίησης χαρακτήρων στο Multiplayer, και ετικέτες παίκτη. Αυτή η έκδοση θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα λιανικής πώλησης με τιμή πώλησης τα 200 δολάρια. Προς το παρών, όσο γράφτηκαν αυτές οι γραμμές είναι άγνωστη η τιμή για την Ευρωπαϊκή αγορά.

To παιχνίδι εκτός από Multiplayer θα περιλαμβάνει Campaign και Spec-Ops αποστολές όπως στα προηγούμενα Modern Warfare παιχνίδια.

Το Call of Duty: Modern Warfare θα κυκλοφορήσει σε PlayStation 4, Xbox One και PC την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019.

 

 

Περισσοτερα
Star Wars Jedi: Fallen Order review
Star Wars Jedi: Fallen Order Review