Φέτος, το FIFA Ultimate Team Θα περιλαμβάνει αρκετούς νέους ICONS.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Zinedine Zidane ο οποίος θα είναι στο εξώφυλλο της Ultimate Edition. Μαζί του θα είναι ο θρυλικός μέσος των Milan και Juventus Andrea Pirlo, ο θρύλος της Chelsea, Didier Drogba, o πρώην επιθετικός της Arsenal, Ian Wright, o πρώην αμυντικός της Barcelona και της Εθνικής Ολλανδίας Ronald Koeman, ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας Carlos Alberto και 9 ακόμη παίκτες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Μαζί με τους νέους icons θα υπάρχουν και μερικές αλλαγές . Βελτιώσεις στο squad management, νέα customization options νέο friendly mode καθώς και αγώνες με house rules. Πιο αναλυτικά:

    • Τα FUT Friendlies θα σας επιτρέπουν να παίζετε ενάντια στους φίλους σας έναν κανονικό αγώνα ή με house rules. Τα τέσσερα νέα είδη House Rules αγώνων που θα είναι διαθέσιμα και στο Ultimate Team είναι: το mystery ball που όποτε βγαίνει η μπάλα η επιτιθέμενη ομάδα παίρνει boost σε κάποιο από τα stats της , το King of the Hill όπου υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και όσο περισσότερο κάθονται οι παίχτες μιας ομάδας σε αυτό το πλαίσιο τόσο πιο πολύ θα μετράει το γκολ που πετυχαίνουν, το max chemistry δίνει σε όλους τους παίκτες μιας ομάδας 10 chem ανεξάρτητα από το αν παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα ή την ίδια εθνικότητα. Τέλος το Swaps είναι ένας κανονικός αγώνας στον οποίο οι παίκτες παίρνουν και δίνουν τρεις τυχαίους παίκτες στους αντιπάλους τους.Μάλιστα αν σκοράρει κάποιος με τον παίκτη του αντιπάλου του, τότε το γκολ μετράει για δύο.
    • Με το νέο Objectives System οι παίκτες θα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που παίζουν FUT με διάφορα time-limited tasks που με τα rewards τους θα τους βοηθούν να βελτιώσουν την ομάδα τους.
    • Θα μπορείτε να φτιάξετε δικό σας σήμα,γήπεδο,εμφανίσεις και να χρησιμοποιήσετε δικό σας πανηγυρισμό για να κάνετε την ομάδα σας μοναδική.
    •  Με το νέο Squad Screen θα μπορείτε πιο εύκολα να μεταβείτε στο περιεχόμενο της ομάδας και στο transfer market.