Μετά την αποστολή πολλαπλών απειλών στα γραφεία του Twitch στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον δράστη, υπό τον φόβο ένοπλης επίθεσης.

Το Business Insider ανέφερε για πρώτη φορά την κατάσταση, ενώ για τουλάχιστον μια μέρα οι εργαζόμενοι της πλατφόρμας ενημερώθηκαν να δουλέψουν από το σπίτι τους.

“Ενημερωθήκαμε για μια απειλή εναντίον της έδρας μας στο Σαν Φρανσίσκο την Τρίτη και συνεργαστήκαμε άμεσα με τις αρχές καθώς εκείνες ξεκίνησαν έρευνα”, αναφέρει η δήλωση της εταιρείας. “Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και είμαστε επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα επιλυθεί γρήγορα και με ασφάλεια”.

Σύμφωνα με πηγές του Kotaku η κατάσταση δεν έχει κλιμακωθεί πέρα ​​από αυτές τις απειλές, αν και μια πηγή ανέφερε ότι “το θέμα θα μπορούσε να είναι ακόμα ανοιχτό”.

Ένας αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε ότι το Twitch είχε απειληθεί πολλές φορές τις τελευταίες δύο ημέρες, φαινομενικά από το ίδιο πρόσωπο. “Υπήρξε μια απειλή που έγινε χθες”, είπε ο αξιωματικός. “Η ίδια απειλή έγινε σήμερα, ακολουθούμενη από τη φράση πως ” η απειλή είναι πραγματική “.

Ο αξιωματικός είπε στo Kotaku ότι η κατάσταση δεν θεωρείται σήμερα ως “ενεργός απειλή”, αλλά “η μονάδα ειδικών ερευνών μας έχει ειδοποιηθεί.”